Saturday, November 5, 2011

Update


There were a few things that had happened in my life these past few weeks. Tak ada la interesting mana but still there is a memory. Firstly, I continue balik with my fasting until now although puasa ganti dah lama habis. Itu je jalan I nak kurus selain untuk jaga kesihatan. Beside I tak payah la susah-susah nak masak tengahari, husband I pun tak balik lunch sebab dia nak balik kerja cepat and dia pun nak kuruskan badan, which I think will never happen sebab gendutan perutnya itu is ireversable haha. And other reason is offcourse I nak dapat pahala. Lagipun I tak ada bergossip or kutuk-kutuk orang. I kan sorang-sorang je kat rumah and I tak suka keluar berpelesaran tanpa tuju arah and without my husband. Facebook pun I tak masuk. So chances nak buat extra dosa tu is nil.

Last few weeks, I went out and did my snapping around. My first in such a long time. Nanti I update gambar and cerita sikit. I dah type halfway tapi tak habis lagi. I don’t know why sekarang nie masa makin lama makin tak cukup untuk I. Banyak benda I nak kena buat.. I mengemaskinikan/menyusun barangan dan peralatan dapur, cuci-cuci icebox, buang barangan yang dah outdated/expired. Sekarang tengah dalam process menyusun balik baju-baju dan baju yang tak pakai letak kat bilik lain. I’m so happy because project mengemas I berjalan dengan lancar. I buat sikit-sikit, day by day, tak nak rushing sebab I kan puasa.. alahai manjanya alasan kan hehe..

Masa hari cuti deepavali, Aida and family buat open house kat rumah sewa dorang. They sold their condo about a few months ago and move to that rented house sebab dorang dah beli rumah lain kat another area. The house that they bought will be ready by next year. Mula-mula ingat nak pakai baju kurung but husband I cakap pakai je jean and t-shirt. Sampai kat rumah dorang, alamak, I sorang je minah rock, orang lain semua pakai baju kurung.. membebel la kejap kat husband I, malu la kan.. Nasib baik anak buah husband I punya wife pun pakai jeans but as usual I’m the only one yang tak pakai tudung wakaka.. pinjam tudung Aida masa baca doa selamat. Don’t ask me when I akan pakai.. this kakak memang tak sedar sedar…

Oh on the 28th October, Aiza (adik Aida) gave birth to a healthy baby boy.. Bertambah lagi cucu saudara kita orang.. I’m so happy because baby and mother selamat.. Ingat lagi masa Aiza kecik-kecik, garang bukan main lagi makcik tu and as usual suka nyanyi. And sekarang dah ada anak sendiri.. macam tak percaya because she kinda grew up in front of my eyes. I’m sure she and her husband will be a good parents to their son just like her parents to her.

On Sunday, finally all of us (excluding Aiza and her husband) went to have our long awaited dim sum feast at Quality Hotel’s Chinese restaurant. We arrived early, 9.30am almost all of us dah ada kat situ. So acara belasah membelasah pun bermula. Kalau makan berdua tak best tapi kalau makan ramai-ramai suddenly berselera betul I. Banyak jugak yang I makan. It was a wonderful eating/outing with the family. Lepas makan, we decided to go to Jln TAR sebab I nak cari telekung yang tertangguh dari aritu lagi. I suruh husband I stop kat tepi and I cepat-cepat pegi beli.

Oh yeah, I didn’t realise that my blog nie dah berusia dua tahun on the 27th October aritu. Happy birthday to my blog and by far this is the longest and yang paling lama bertahan dalam sejarah blogging I. I hope it will last for as long it can go…

Last but not least, Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha…

2 comments:

Zue-rouge said...

Salam to u sis..
Selamat hari raya aidiladha to sis n hero too.

How are you sis? sekarang ni sis jarang update..tak senang hidup saya tau..hehehe..tpi bukan la maksudnya nk kapohchi pasal hal sis..tpi macam tk lengkap sbb tk dapat baca hal2 yang sis tulis walaupun sis rasa remeh temeh je..tapi saya suka sangat.

ok tu je nak cakap..heheheh..
harap sis rajin2 skit update ye. kalau sis sudi saya nak add sis kt FB..tapi saya pun takde la rajin sangat nk tgk FB..friend list pun tak ramai..sebab saya jadi annoying sorang2 baca status org yg ntah hapa2..so saya akan delete terus..hehehe..ehh..dah makin merepek komen ni..
ok sis..semoga sis selalu happy ye.
*hugs*
Zura.

Misty said...

Slm Zue,
thank you for the wish

Sis sihat macam biasa. Aha sis jarang update, ada bende nak tulis tapi asyik bertangguh je.. I dont mind kalau zue nak tau kisah hidup sis yang tak berfaedah ini ahahaha.. geli hati sis baca akan keresahan hatimu itu.. Terasa penulisan ini dihargai tau.. touching la pulak hehe..

Thanks kepada tiupan semangatmu itu, akan sis gagahi bidang penulisan ini (perasan giler..hehe). Add la sis kat fb zue, sis tak tau zue guna nama apa kat situ. A'hah ndak2 kalau baca status orang yg sungguh la maha membosankan itu...

And sis suka baca komen2 dari zue and semua orang..seronok tau...and dont worry dear.. tak merepek.. sis la yang kaki merepek hehe..

ok take care, hugs and kissess...