Wednesday, September 29, 2010

Weekend Update

Saturday, 25th September, 2010

Last Saturday aritu I tak pegi mana-mana, malam sebelum tu tidur lambat so bangun pun offcourse lambat. So I took the opportunity untuk siapkan baju kurung untuk another cucu saudara yang di request oleh nenek sebenar dia. Oh dear, let me tell you, it was so hard untuk mengambil measurement itu budak perempuan.. tersangat la tak boleh duduk diam.. I and a few of the relatives terpaksa menangkap, menahan, mengejar dan berbagai-bagai lagi untuk mendapatkan beliau.. Geram pun ada nak tergelak pun ada.. Dalam hati I cakap, kalau la mak/pak/tok/nek dia tak ada masa tu, for sure I sudah sergah itu budak... gerenti setahun dia trauma hehehe... Very very very hyperactive.. Nak ambik gambar pun bapak dia kena cekik dia so that dia duduk diam sebab dia asyik nak lari aje.... Can you believe it..I rasa macam nak pengsan nengok muka dia yang restless sambil wiggle ke kiri dan kanan..siap nak geget pala adik dia lagi...adeeihhh... Dalam hidup I yang dah separuh abad MUDA nie tak pernah lagi I jumpa budak macam nie.. I sebenarnya nak peluk-peluk dia memandangkan badannya yang sungguh mungil cute dengan baju kembang tu tapi dia memang tak nak dengan sesiapa kecuali datuk dia yang merangkap jiwa raganya..hehehe...

So baju kurung dia dah siap.. I belum hantar lagi.. beside this weekend ada function kat rumah MIL I so I will give her nenek kat situ nanti.. I tak sure dia boleh pakai either it would be besar ke or kecik sempit ke sebab like I said..it was so hard to get the measurement from her.. Kalau nenek dia nak comment...she should know better...cucu dia tak boleh duduk diam... beside I wouldn't charge them a cent...

Sunday, 26th September, 2010

(Antara makanan kat open house kat sekolah menjahit)

Last Sunday, I was invited from sekolah tempat I belajar menjahit to come to the open house. It is like a reunion with the principal and my teacher.. it was fun although sorang je student my batch yang ada masa tu and student student lain, yang lain (my batch) tak datang lagi. I come early around 10.30am as my husband have to go somewhere else around noon time... The best part about orang yang belajar menjahit or tukang jahit or yang mahir menjahit nie (not me I masih rookie lagi) ...all we talk about was pasal kisah kisah menjahit la what else kan and bertukar-tukar tips.. I'm glad I have a good repo with all of them and I met new friend kat situ...siap tanya whether I ada facebook... I kata ada tapi I guna untuk main game je.. kalau orang tanya I reply la.. (bukan I sombong but I just don't know what to talk about). Then student yang I pernah ajar and also belajar with the same teacher pun datang.. All this while I thought dia convert masa nak kahwin with husband dia, rupa-rupanya dia dah convert since form 5 lagi.. And both of us pun bertukar-tukar kisah convert "monvert" nih.. and how dia boleh convert nie.. wow.. tak sangka belajar sama-sama pun doesn't know much about each other eh?

Oh ya..husband I tak berapa sihat dua tiga hari yang lepas, hari nie dah kurang sikit... Husband I ada selsema, sakit tekak and suara serak-serak..I dah cakap awal-awal..I kata you sakit-sakit nie for sure I menjangkit.. because as you know I punya antibodi sejak akhir-akhir ini tersangat la teruknya. And bagai doa, I pun terkena la jugak... I geram so I membebel kat dia macam-macam..sian dia.. It's my fate nak sakit but since I need to vent my anger and frustration..who else la kan..si virus carrier tu la.. Dia kata bukan salah dia I kena..I kata tak kira..I suruh dia pakai mask kalau nak borak dengan I...Sekali dia pakai yang contractor punya..yang putih ada lubang kecik kat depan..nak muntah I gelak.. then dia buat la macam sengsara susah nak bernafas..tau la drama queen tu..so I kata bukak la...Sesambil tu I kutuk kata suara dia macam tamil bapuk..apa lagi..dia terus ber ye ne ma dengan I.. menyesal tak sudah I mengeluarkan statement itu.. Dia ikut I pegi mana-mana dengan suara serak-serak jantan/pon then dia sengaukan lagi.. Sengsara I satu hari tu...

Semalam I dah ok and tekak I pun dah baik..sebab I minum banyak air putih... then malam tadi dia tidur awal sebab dia nak bangun pukul 2.30am tengok bola..Arsenal main.. dari luar sayup-sayup kedengaran dia snoring (maklum la hidung dia masih tersumbat sikit-sikit). I decided to record his snore sebab dia selalu deny yang dia snore kuat... I masuk senyap-senyap and I letak hp depan hidung dia...omg.. sampai mengigil I tahan gelak.. lepas tak boleh tahan I gelak kuat-kuat sampai dia tersedar...I cakap..nah dengar..siapa punya snoring nih.. husband I pandang dengan matanya yang half asleep and terus tidur balik... cehhh...

No comments: