Selamat Hari Raya Aidil Fitri

(Antara biskut-biskut raya yang I "buat" kat Giant ekeke..)

I hope it is not to late for me to wish everybody selamat hari raya aidil fitri.. eh raya kan sebulan...so sepanjang bulan nie la raya.. Rugi rasanya I tak update blog I after my last entry tu sebab banyak bende-bende kelakar yang I nak share tapi disebabkan sangat busy I tak ada masa to even jenguk my blog.. (busy-busy pun ladang (farmville) dan kedai jahit (fashion world) still diuruskan dengan penuh efficient wakakaka....). Yealahkan masuk fb je terus uruskan ladang and kedai jahit I tu..nak baca-baca apa-apa tak sempat. Lega sikit sebab I dah tak busy macam sebelum and during puasa..so I will take that time to watch all the movies yg I dah DL kat Tor... Actually I was so glad that puasa and raya are over hehe...

(Nie pun "buat" kat Giant ;), tapi yang kuih suji/salji kat belakang tu I buat sendiri sebab senang je..)

My activity during first raya? well..not much in fact tak ada apa sangat..I cuma ditugaskan memasak kari ayam untuk makan dengan all the family.. pagi raya tu lepas masak the dish, mandi, tunggu husband I balik dari sembahyang raya then both of us pun pegi rumah in law..makan-makan and kumpul-kumpul.. then around 11.30am balik rumah... And I rehat kejap..lepas husband I balik sembahyang Jumaat..I dah mula masak-masak sikit because anak-anak buah akan datang lepas maghrib.. Lepas I siap masak I bagi jiran yang berbangsa cina depan rumah a few dishes (every year without miss I mesti bagi dorang something..). Then I mandi and pakai baju raya yang lain.., I pakai pesak gantung colour hitam bunga-bunga merah., masa pagi raya tu I pakai baju kurung tradisional colour biru corak ala-ala batik hippies.. wohoo.. (maklumla ahkak dah tau menjahit baju sendirik.. walaupun tidak seindah mana... merendah diri konon ekeke...).

Malam tadi anak-anak buah datang beramai-ramai..so makan-makan and borak-borak sampai pukul 10.30pm.. Lepas dorang balik terus I dgn husband cepat-cepat kemas so that bila next day both of us dah boleh relax.. And nasib baik I suggest kat husband I guna pinggan mangkuk plastic yang pakai buang tu..tak koser nak cuci-cucikan..

(Yang muruku-muruku, kacang dan chocolate nie tau la hero sangam tu yang beli)

So hari nie both of us bersantai kat rumah... malas nak keluar.. Tapi husband I keluar sebab nak cari orang cuci kereta tapi semua kedai cuci kereta tutup.. and also beli makanan sebab I malas nak masak.. I use the time to watch a movie and update ipod I yang dah berkurun tak update lagu-lagu baru..itupun I dah tau apa yang latest sekarang nie..sampai naik juling mata I transfer lagu sesambil tu I survey apa yang terbaru... Itu je la yang berlaku kat I, semalam dan hari nie..Kalau I rajin in the future nanti I story cerita lapuk during puasa aritu..

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku