Friday, December 10, 2010

Obsesi Yang Crazy

Masa I kerja kat Sarawak dulu kan ada sorang colleague I nama Nancy, cerita pasal her friend yang syokkan mat salleh. Nancy nie pun couple and living together with mat salleh dari UK dah tua la mat salleh tu dalam 50 kot tak silap I, so kalau sekarang nie ada la dalam 65. Nancy pulak umur dalam 20 lebih. Mat salleh nie untung la dapat banging pucuk muda tapi kalau kat negara dia, sorry la..sebelah anak mata pun pompuan kat sana tak hingin, kat sini je yang dorang nie jadi rebutan walau muka retak seribu dan perut macam guni, but not me..yuckkss...I was never interested dengan omputih-omputih nie. Pada I walaupun dorang nie manusia macam kita but still I rasa macam dorang nie alien je and pada anggapan I yang muda pulak mesti perasan dorang tu handsome walaupun gigi gongngak (rongak, husband I la sebut gongngak). No offense to those yang kahwin ngan mat salleh nie, this is only my opinion.

So anyway, back to Nancy punya cerita.. dia kata kawan dia nie bangsa bidayuh nama Stephanie ke (kalau tak silap I), met this mat salleh guy one night over dinner and kat Pub. Mat salleh nie kawan Nancy and boyfriend Nancy jugak. Lepas berkenalan malam tu, malam tu jugak la minah bidayuh nie ber one night stand. Next morning day mat salleh tu tengok Stephanie masih ada lagi kat bed dia. Dia suruh minah nie blah.. Minah nie buat don’t know and stay kat situ sampai petang, meanwhile beberapa kali dah omputih tu suh dia cau. Bila dah menjelang malam, mat salleh tu paksa dia keluar. Stephanie tak nak jugak. Mat salleh nie called la police. Police datang and arah Stephanie nie keluar. Stephanie pun keluar and bila police dah blah, Stephanie datang lagi and masuk ikut tah mana-mana tingkap kot. Mat salleh nie geram la.. panggil police lagi and begitu la to and fro nya...... Bila mat salleh tu kunci rumah dari dalam.. Stephanie naik ikut jalan bumbung..tah macam mana tah..

Last last mat salleh nie dah fed up dia biarkan Stephanie nie kat rumah dia. Dia tak bagi makan, dia tak cakap dengan Stephanie and dia buat Stephanie nie macam tak wujud. Dia bagi perhatian kat anjing dia aje. Dia pegi balik kerja macam biasa, tengok tv sorang-sorang meanwhile Stephanie kat bilik dia yang satu lagi. Kadang-kadang dia maki Stephanie, kalau tak silap I. Nancy kata, Stephanie pernah bagitau dia, punya la benci mat salleh nie kat dia, mat salleh tu sanggup masturbate sorang-sorang dari project dengan Stephanie.

I think after a year Stephanie tu dengan muka tak malu “tinggal” bersama mat salleh tu dia pun blah not before terjadi satu incident. Masa tu I datang rumah Nancy, Nancy pulled me aside and cakap perlahan-lahan dia kata, syyhh Stephanie ada tengah mandi. I tanya, eh apa dia buat kat your house. Nancy kata, mat salleh tu bantai dia cukup-cukup and halau dia dengan sehalau halaunya.. Then Stephanie pun keluar buat muka sedih sambil belai rabbit dia. I tanya, how are you Stephanie and I’m sorry to hear about your story. Dia kata, “itula..Nancy untung tak macam I”. Dalam hati I, apa punya minah mereng nie, orang tu clearly tak nak dengan engkau yang engkau perasan and sampai tinggal setahun kat situ apa hal..stupid betul. Tapi mulut I cakap, apa nak buatkan sambil memberikan senyuman simpati. Dalam hati I tak habis-habis I menyumpah akan kesewelannya..obsess tak bertempat. Then dia tunjukkan kesan kesan lebam kat badan dia..I tengok tak ada apa-apa pun.. macam kena genggam sikit-sikit je. Lepas tu I dah tak tau apa kisah Stephanie, dengar-dengarnya dia balik hometown or went to another city or she might find another object with a new obsession.....

As for Nancy pulak, next time I cerita (kalau I rajin la), interesting jugak kisah dia..

No comments: