Update


I tersangatlah busy nya sekarang nie, busy tahap I tak tau la nak cakap. Aritukan I cakap rumah I yang bersepah sebab sibuk spring cleaning sana sini kan? Lepas attacked bilik store, sekarang nie study room and bilik no. 3 pulak is in a big mess. Bukan kat bilik tu aje, ruang tamu pun bersepah. I tak tau bila semua nie akan selesai sebab lepas nie master bedroom pulak akan jadi mangsa seterusnya and I hope yang terakhir. I tengah stress, busy and I don’t want to think about it. Sampah jangan cerita la punya la banyaknya. Itu tak termasuk almari-almari yang dah nyawa-nyawa ikan, habis kita orang bukak, roboh and buang. To think that all the stuff that we had accumulated over the years. Nanti la kalau korang dah hidup selama kita orang nie, then you know what I mean. Ndak-ndak korang yang ada anak-anak, lagi la banyak barangan.

Semalam pekedai antar almari baru, adeeihh, I dah nak pitam sebab space dah tak ada. I don’t know how nak squeeze all the stuff. Nampak gayanya almari ketiga akan menjadi mangsa robohan sebab malam tadi masa husband I nak pindahkan ke bilik satu lagi, kaki almari pulak dah patah. I tengah pening sekarang nie memikirkan how are we going to arrange it. I told Ida not to come sebab kalau dia datang pun dia tak dapat nak buat kerja or begerak sebab merata-rata barangan bersepahan. I pusingggg....

Anyway, about a week ago, my husband came back with a new camera for me. I marah dia sebab kan baru beli Canon EOS 1000D sebelum pegi trip and membazir la. Dia cakap dia lama dah order sebelum order canon lagi and before we went for our trip. Then aritu dia teringat and pegi kedai cina tu sebab nak cancel order but cina tu bagi a very good discount sebab dah selalu beli kat situ, so dia pikir-pikir baik la dia beli sebab rugi kalau dia tak beli. Dia kata Canon tu bagi kat dia and I ambik Nikon D90 nie. I mengomel la jugak, walau good discount still dia have to parted with some cash kan and beside Canon nie pun I cuma tau snap and transfer gambar aje.


So last Saturday we went to Kinokuniya sebab nak cari buku pasal Nikon D90 nie in details and also sebab nak cari buku Adobe Photoshop Elements 9. I bukannya tau guna Adobe photoshop nie, sebab selama nie I adjust guna paint wakakaka... can you believe it? Pecah rahsia I. Sampai rumah bukak laptop 16.4” elements 6 la pulak, then bukak laptop 14” elements 8, trial pulak tu.. adeeihh, satu kerja lagi nak kena beli the cd ... pening-pening. At the moment, in between mengemas and membuat tugasan harian, I curi-curi masa nak belajar guna camera Nikon nih... oh dear.

On top of that, I punya kisah jahit menjahit entah kemana asyik project tak jalan aje, angan-angan nak design bukan main lagi, buku yang I start baca aritu is not even come to a quarter page, I yang teringin nak buat cake, tak buat-buat. Last Sunday pegi beli printer/scan baru kat Low Yatt and sesambil tu sibuk la I print-print gambar, dah nak kena cari frame la pulak. Poster yang I beli kat London still tak hantar pegi framing, facebook and Farmville telah lama I tinggalkan. So sapa kata housewives banyak free time... ? Where got maaa....

Note : Oh yeah, masa bekemas-kemas, I terjumpa gambar Yusof, I and Jerry begambar kat belakang kereta merah on that outing wakaka.. hah..baru perasan rambut Yusof beketak.... Ingat nak upload tapikan tak nak la kasi dia malu..

Comments

Amylia Aldrin said…
mist!! welcome back. i br nk tanya u pasal jahit2 ni.. ada time tak nk buat i nyer sundress.. i ada kain cotton .. rasa if buat baju kurung pun comel.. tapi if sundress pun comel :D tp i mcm nk smockey2 tu.. u rajin ke tak? anyway sms me .. sbb i lost ur number. (changed my phone to bb)
Anonymous said…
wah....
x de plan nak buat car boot sale ke,sis?
especially ur old stock camera

jk

-nakkal-
Misty said…
hi roxy,

ok I will sms you nanti...
Misty said…
hi nakkal,

hehehe..

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku