Tuesday, March 1, 2011

Auntie La Pulak kan....

Let me start by crying first….uhukkkkkk…uhukkkk…uhuukkkk… sob sob sob…..sniff sniff sniff…uhukk…

Kisahnya macam nie, all this while I’m auntie to my nieces, my husband’s nieces and nephews. And offcourse la I kan auntie dorang. But to my friends, they called me sis or akak and to their kids, I’m their auntie and I’m a godmother to vagg/gab’s son afi of which I’m proud off. Every once in a while, I tend to meet up with strangers kat sini, talked to them and they would also call me akak since they are younger than me.

But earlier on this evening, we went out to one of the mall near our house to have our dinner. I order yang light aje. Nak diet konon, padahal before we went out, I already belasah the laksa johor that my husband brought back during lunch time since he had to sent something back to the house (selalunya dia tak balik tengahari). After we had our meal, I decided that I need to go to Guardian. Tau je la pompuan, kalau tak Guardian, Watson or yang iras-iras dengan kedai macam tu mesti masukkan? Tah apa-apa la yang kita orang cari. Ada je bende nak capai kan?

So lepas I ambik handwash yang beli dua RM8.88. Kira good bargain, I pun pegi la ke counter nak bayar. Then the cashier (budak pompuan) panggil I, auntie. AUNTIE? Yea dia panggil I auntie... tersentap la kejap. Dia kata, auntie, kalau ambik nie, second price is RM0.19 aje. I pun yang masih termamai akan panggilan itu cakap, oh, kalau macam tu ambik dua lagi la tengah murah nie (ye, me the cheapskate). Then I ambik lagi dua. I pegi balik kat counter. Budak cashier tu cakap balik, eh sorry auntie (dalam hati I dah mula pilu dengan panggilan itu), sebenarnya, itu offer last February, sekarang nie dah March, sorry, sorry, dia cakap ulang kali dengan muka penuh ketakutan.

I kata, tak apa, sambil senyum-senyum walau hati I bagai air di empangan yang hampir penuh ini. I kata lagi, yang dua nie tak mau la, just this two aje. Then, masa I nak angkat plastic tu, dia ulang lagi kata sorry. I kata lagi, its ok sambil memberi senyuman yang manis walau hatiku dah masin. Keluar aje dari pharmacy tu, I terus berkeluh kesah kat husband I. I kata sepanjang-panjang I bercakap dengan strangers or budak-budak remaja muda nie, tak pernah pun I dibahaskan auntie..huhu... I nampak tua ke? Husband I kata tak ada la... Kalau budak-budak kecik panggil I auntie tak apa and memang patut pun tapi kalau budak remaja panggil I auntie, memang nampak sangat I dah BERUSIA...waaaaaaaaaaaaaaaaaa........ Tak lama lagi ada la budak budak remaja panggil I nenek pulak waaaaaaaaaaaaaa.........

Izinkan la I membawa diri di ceruk dinding sambil mengubati hati I yang hiba...huhuhuhu....

Me : Tapikan bila I calculate and menganggarkan between umur budak-budak remaja nie dengan umur I, uhukk...errr.. memang jauh la bezanya and memang patulah dorang bahasakan I aunite... tapi sayu ok....

6 comments:

vagg© said...

u will always be my SIS and i'll always call u sis coz lg bertambah umur u, lagi bertambah jugak umur i hahahaa.

Misty said...

hehehe..thanks cayangku...betul betul..setujuuuu...

Anonymous said...

hi aunty
u look so young la
sweet 17
hehehe

-nakkal-

Misty said...

hello atuk
u look montel la
hahaha..

che^amad said...

hahaha ok le tu sis pada usia begini baru ada org panggil auntie..

diriku yg masih MUDA REMAJA ni pun dah ada org panggil pakcik.. kejadian berlaku ketika sedang membeli nasi lemak di malis wangsamaju..oh hancur luluh hatiku.. sob sob..

Misty said...

hehehe Gab, sis paham perasaanmu dik..memang menyayat hati tul..hehehe..