Saturday, March 3, 2012

Kisah Cerai la Pulakkan..

We were supposed to go out today since last night dah plan to berfoya-foya riang ria gelak ketawa. We woke up early and I terus surf internet but entah macam mana tengok time je dah dekat pukul 11am. So we decided to just stay at home and that I masak kat rumah. Husband I keluar beli paper and beli barangan dapur yang dah habis.

Dalam I surf internet and ofcourse la ke gossip blog, I was surprised to see that seripah leyah and laki dia dah bercerai. I thought those two were a happy couple and I don’t see the reason why the marriage should fail since they have two beautiful twin daughters. But then again, we never know what goes behind the close door.

Firstly, I’m not a fan of seripah leyah nie but her being one of the celebrity, I can’t help but notice it and ofcourse berita perceraian dia jadi tajuk-tajuk utama kat blog or paper. But yang buat I menyampah nie, bila baca comment dari pengomen yang macam bagus aje. Pepandai je speculate and bagi reason. Macam la dorang nie tinggal dengan seripah leyah and laki dia. Jaga la rumahtangga sendiri yang dah kahwin tu or kalau yang belum kahwin tu jangan nak memandai-mandai, kena kat batang hidung diri sendiri baru tau. Siap cakap, artis-artis nie kahwin kejap je lepas tu ramai yang cerai berai, excuse me. Bangang ke apa punya statement. I have a few friends or people that I know who is not an artist or celebrity nie bercerai ok and it occurs everyday to the "common people". Just because people know them and kalau ada news pasal rumahtangga artis porak peranda terus tuduh artis-artis selalu bercerai.

Lepas tu ada setad and setazah jadian, pepandai nak bagi advice suruh bertolak ansur la, ini la, itu la, consuling la sangat. There were one or two opinion yang I agree but yang lain-lain tu are so biol. To those yang tak sedar diri and ingat they are so expert dalam hal rumahtangga orang lain nie, dari you sibuk-sibuk nak bagi your stupid opinion, go buat susu untuk your kid or tolong your wife kat dapur and kalau you bini orang pegi kemas rumah, layan laki you entah-entah dia tengah berasmaradana kat sms or dating kat luar dengan jantan or betina lain.

I suka dengan pendapat yang simple such as, doa yang terbaik untuk mereka and takziah. They might get back together, who knows. To seripah leyah, ex-husband and family, you guys know what is the best for the both of you and tabah yea...

No comments: