Seluar Short Budak Itu

My husband has been nagging me for ages, melampau la ages kan. I mean my husband has been nagging me for the past 1 ½ years for me to make him or sew a short pants for him. Dia kata dia sangat suka seluar short yang I jahit dulu-dulu and sedap di pakai.. Alahai pandai sweet talk I. Dia kata kalau jual kat kedai harga beratus ribu ringgit pun dia akan berebut beli… melampau la dia kan. Dia suruh I, please make more for him as I did before. I don’t know what is wrong with him because, I buat tak cantik and jahitan tak kemas pun and I ikut contoh short yang beli kat kedai je bukan ikut pattern yang kat buku and beside I tak ada belajar pun buat short nie kat sekolah menjahit dulu. I pakai hentam aje. But from time to time, husband I sibuk la memujuk and asyik tagih bila I nak buat kan dia. I kata kan banyak seluar short yang beli dulu tu yang RM5.00 sehelai. Husband I kata tak sedap la, dia tak suka la. Tiap kali dia pakai seluar short yang I pernah jahit kat dia dulu mesti dia kata…ohh.. rasa macam syurga je bila pakai seluar tu, tah apa-apa tah…. I tak tau kenapa dia hendak sangat I jahitkan dia.

Actually kain untuk buat short kita orang dah beli lama and ada separuh tu beli yang sama colour and pattern as he likes it so much. Ntah kenapa last week tiba-tiba I rasa teringin nak buatkan dia beside I’m so tired of him asking me to do it. I letak syarat, I kata don’t force me, I will do it but I will take my sweet sweet time. Dia kata its ok, dia sanggup tunggu as long as I buat. Nyampah I. I letak another syarat lagi, wah..demand minah sorang nie, I kata, I akan charge this time (jahat kan I, dengan husband sendiri pun berkira, padahal orang tu perlindung I and bagi I makan wakaka…). I kata I miskin, tak kerja, tak ada income tetap (sesambil tu tarik muka sendu).  Oh my God, ayatttt.... can you believe it? Hahaha.. So much for being a beggar. Dia kata no problem, berjuta-juta pun dia sanggup bagi… husband I kalau exaggerate no. 1. Ah... sudahlah berjuta-juta rupee. So every day I buat sikit-sikit, bila I terasa nak buat I buat. Oh I buat empat pasang sebab kain pun kita orang beli empat je pun (dia la beli, I cuma teman aje..I kan tiada income tetap hehehe...)

Each time I went to the sewing room, he would followed me and puji-puji apa yang I buat, padahal baru gunting aje heh! Kejap-kejap dia belek and try try dari luar. Macam budak kecik je. Then a few days later, keempat-empat seluar short sakti dia siap. When I showed it to him masa dia balik kerja, he was so happy. Then I suruh dia try and bila dia pakai je dia kata, eh, dia dah pakai ke sebab rasa macam tak pakai je, punya la sedap hahahaha…. Tiba-tiba dia menari gelek depan I.. Sesambil tu dia angkat kedua-dula belah tangannya dan disatukan ke atas… hahaha. Alamak, macam tengok wayang seram aje wakaka… seriau jantung I.  I gelak macam nak pengsan.  Tapi dia buat tak tau sambil memandang I dengan muka penuh serious nya itu dan terus ligat menari...wakaka..

Then husband I cakap, dia tak nak pakai dulu. Dia nak pakai dalam hotel bila pegi jalan-jalan. Eh, I kata, habis tu kenapa dia beriya-iya suruh I buat kan? Dia kata, sayang nak pakai. Ish! Husband I nie. I’ve been married to him for so long and yet sometime, I don’t understand him at all. Then I told him dengan muka penuh suci konon wakaka.., I’m not going to charge him anything. I buat ikhlas, penuh kasih sayang dan dari hati murni ini (uwek la sangat kan hahaha...), BUT, wah, ada BUT lagi, kalau dia nak bagi jugak siapalah I untuk menolaknya ahak! and I terima dengan hati yang rela…wakakaka… (I sungguh tak ada perut malu). Husband I kata, offcourse dia akan bagi even if I tak mintak…

Then I kata kat dia, dengan ini saya mengisytiharkan akan penutupan bengkel jahitan ini buat selama-lamanya hehehe…. (penat tau, sakit pinggang..adoii..).

Note : Yay! Bini Hashim tengah rajin update blog….. hehehehe…

Comments

hahaahaha as usual.. tergelak2 smbil mmbayangkan.

we miss u mummyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Misty said…
ituler perangai abg serious hehehe..

miss you three tooooo.....

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku