Friday, March 2, 2012

Reality Show Yang I Tengok Tadi

Oh I sungguh busy hari ini kerana menonton berbagai-bagai reality show’s series.

Top Chef season 9 telah melabuhkan tirainya sebentar tadi and I was soooo happy sebab ayam tambatan I Paul Qui menang. I menjerit bila Padma announced his name as the winner (I siap rewind lagi sebab nak excited lagi sekali hehe..). He deserved it! He was the best and the coolest top chef contestant ever. He won eight elimination challenges, yes eight! Beside if it is an international competition, I definitely support contestant from Asia dulu. Yep I’m bias. But he was really really good. Padan muka Sarah tak menang, I memang nyampah kat makcik dengki tu, asyik-asyik nak hentam Beverly. Busuk hati betul and kaki pembuli nombor satu. I thought I sorang je menyampah kat Sarah nie but bila I baca comment dari orang lain, semua kutuk minah nie cukup-cukup. Then masa Tyler tolong dia during the finale, bukan main rude lagi dia treat mamat tu. Masa Padma nak announce, jantung I berdebar-debar and dada I rasa sesak nak bernafas, judges asyik puji-puji food dia, so I thought mesti si hati busuk nie menang, tapi nasib baik Paul yang menang. Bila I tengok bapak Paul menangis kegembiraan, tiba-tiba touching moment la pulak kan sebab sebelum tu Paul cakap bapak dia tak puas hati dia drop out of school to become a Chef and dia rasa sebak bila bapak dia akhirnya menangis kegembiraan. Again, congratulation Paul!

Then I tengok American Idol Season 11 elimanation round for top 13. Maknanya 6 orang kena buang. Hati yang baru habis excited dengan kemenangan Paul jadi gundah gulana balik. But mm.. I tengok masa boys and girls nyanyi dua hari lepas macam tak best aje. Only a few je yang best. Sumbang la, pitching lari la (aisye.. judge no. 4 dah bagi comment la pulak hehe..). Tapi Randy, Jennifer and Steven bukan main lagi puji melambung. Siap tutup-tutup mata and mulut muncung-muncung menikmati lagu. Bila, judges pilih 3 untuk masuk on the existing 10 again jantung I berdegap-degup. I really want the guy yang rambut kerinting kuning, Deandre Brackensick masuk because his voice remind me of Maxwell and I was so happy when he was the last choice to be selected by judges. Muka mamat tu dah panic macam nak pitam and nak menangis aje sebelum nama dia kena announce, bila Steven announced je nama dia, dia menangis bukan main lagi, so cengeng la budak itu (and again I rewind lagi sebab nak tengok reaction dia tekejut and sebab nak excited lagi sekali hehe..). But I was so glad sebab yang masuk top 13 almost semua yang I suka kecuali Si Giant Jermaine Jones tu aje yang tak sepatutnya masuk but voters pilih dia. Ini mesti undi kasihan and I’m very sure of that. Ah me and my theory. The best part was Heejun Han yang sungguh clown itu is on that top 13, he was so funny and apa-apa dia cakap kelakar and buat I tersengih-sengih. Yea.. yeaaa… I support Asian ok :p .

Habis American Idol, I tengok pulak American Next Top Model season 18 with the theme British Invasion. This time, 7 models from British compete with 7 models from the US. Well.. I’m not to keen on watching this season because for once, British model yang dibawa ke US nie sudah basi as in, they are past British top model, previous season whereas US punya is still fresh and baru. Tak ada ke pompuan-pompuan yang baru kat UK tu? Recycle la jugak yang di pilih. On top of that, semua dorang nie (termasuk UK and US) sungguh buruk di pandang mata (mata I ler), tak ada mempersonakan langsung untuk I pandang. This is the first time in my history watching ANTM, that I’m not excited at all. Rasa macam tak nak DL je (yelah.. suka tak suka, I know I akan DL jugak). Tyra nie betul-betul tak ada taste. Model-model yang dia pilih macam berkerak aje and langsung tak ada seri. They don’t have to be beautiful or pretty but they should have something in them when orang tengok orang akan terpikat and asyik nak pandang aje.

Sekian…

No comments: