Ugly Truth

I hairan la kenapa kebanyakkan (tak semua) orang perempuan atau kawan perempuan yang I kenali atau temui suka show off dekat I? Baik yang dah kahwin atau yang masih single.. sama je. Kenapa dorang rasa threatened by me? Kenapa yang ugly (pada pandangan mata I) perasan diri lawa? Why must they tell me that ramai lelaki tergila gilakan dorang? Yang peliknya rupa dorang, like I said are so damn ugly, muka tua walaupun still muda dari segi umur, badan bau busuk dan shape badan buruk, tak pandai bermekap, tak ada style langsung and the way they dress up...oh my God, punya la hideous! Kenapa tak sedar diri? Kenapa tak tengok cermin lama-lama? I was like, WHAT? (tapi dalam hati la). I peratikan rupa dorang dalam dalam masa dorang start bragging kat I sambil tu I berfikir are they serious? Sebabkan I tak pernah pun cakap yang RAMAI laki tergila-gilakan I (before or after I kahwin) or that I have something special about me etc. Why must I say that? Apa yang I nak prove by saying such thing? I’m confident with who and what I am. I don’t need to tell people about this and that which is so nonsense to me. Beside, apa yang nak dibanggakan kalau RAMAI orang nie or orang tu syok kat kita? Ye ke orang syok kat kita atau saje mengatal and nak try minah nie boleh ke tak? The truth is guys look at you like a sex object la..jangan ingat dorang ndakkan you sepenuh hati, intan payung atau terpegun dengan “kejelitaan” you. Jantan-jantan kabaret nie pun manusia jugak, kentut pun bau. They have their weakness and strength just like us. What are so special being crazy about by another human being, lain la kalau laki atau bini kita.

I was wondering apa yang dorang try to tell me sebenarnya. Yang dorang nie “mengoda”? “fantastic”? “menawan”? hingga membuatkan lelaki sekayu alam pandang pandang or puji puji dorang sampai juling mata or abis air liur? Porrrahhlah.... personality pun tak ada langsung ada hati nak auta kat I. Ingat I nie tak ada mata atau telinga tengok perawakan or keterampilan dorang? But then again maybe memang betul jugak ada lelaki yang tergila-gilakan dorang.. Tapi yang ndakkan dorang nie pun tak ada taste, low mentality and tak ada class. Tak ada class bukan dari segi kemewahan atau harta benda serta pangkat tapi dari segi akal fikiran.

Yang peliknya, tak pernah sekalipun dalam hidup I jumpa or kenal perempuan cantik (pada pandangan mata I) bangga diri, perasan lawa, or fussing about how lelaki tekejar-kejar kat dorang. In fact kawan kawan perempuan I yang lawa nie are so down to earth, humble, kind, stylish yang amat dan mempunyai personality yang cukup hebat. Kalau seanggun Camelia nak perasan atau cerita yang lelaki tergila-gilakan dia, that I can understand sebab dia adalah salah seorang wanita yang serba indah dari segi luaran dan dalaman. Dan yang tak lawa pada pandangan orang lain tapi kalau sedar diri, secara tak langsung akan terserlah lah keayuan diri yang memang telah sedia ada tanpa perlu di uar uarkan..

I tak kisah kalau ada orang cerita or letak gambar pasal kemasyhuran, kejelitaan, keseksian, pasal betapa dorang digila-gilai or apa-apa sekali lah..dalam blog ke, Wordpress ke, facebook ke, website dorang sendiri ke or even kat majalah pun. Itu HAK dorang nak cerita apa-apa whatever they want to say, tell and share tapi jangan la datang personally, one to one, live telecast kat I and start bragging kat I sebab I ada HAK untuk tidak mendengar dan melayan story bangang dorang and I don't give a shit!

Comments

Amylia said…
i rasa org org mcm ni actually they live in denial.. :D or maybe they actually insecured of themselves so they exaggerate things up :D
Anonymous said…
yeahhh
agreed
live in denial
ye lah...kalau bukan diri sendiri yg nk puji diri tu cun meletops, sape lg kan yg nk puji
pdhal, sebaliknya

satu lg kan
muka out
tp seksi x hengat
sbb apa?
sbb tu je aset yg dia ada utk org tgk dia
tp kita yg tgk rasa sakit mata
hahahaha

-nakkal-

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku