Coretan I


Last Sunday, we went again to Amcorp Mall sebab husband I ajak beli lagi. I was so excited or should I say, excited giler.. macam nak menjerit aje... well, which I did by the way hahaha.. Walaupun husband I bukan pembaca buku tapi his support mean so much to me. Sayang dia.... Seronok ooo... buku murah, baru dan masih latest lagi although I don't know some of the writer but dari narration yang I baca kat belakang macam bagus aje. Don't forget that, some of the unknown writers or books, kalau kita pandai cari memang best cuma maybe their talent are overlook etc. I dapat rasakan buku-buku yang kita orang pilih nie best. Tak sabar I nak "mengembara" ke dunia itu...

Tapikan semenjak dua menjak nie I tersangat la busy nye. Dengan project menjahit I lagi and now ada facebook nie I sibuk je nak bertani dan masak untuk pelanggan kat cafe world I tu hahaha... I tak sempat lagi nak tengok torr yang I dah DL dan buku yang I currently reading nie pun tak abis-abis although a few pages lagi tinggal. And also I nak kemas bilik study, buku-buku yang di beli belum I alihkan and susun kat bilik study and masih kat master bedroom lagi... OMG..so much thing to do and so little time. And I hope I tak neglect my blog and I will try to arrange my schedule nicely. Siapa kata housewives banyak masa? Kita orang lagi busy tau.. belum lagi part masak, basuh baju etc... ahhhhh.....

Semalam Ida yang datang cuci rumah I datang, she called me up the other night asking me boleh ke dia datang. Sebenarnya dia lama dah tak datang sebab I tak nak, bukan apa, dia nak datang at the odd hours i.e. weekend and petang.. I kata kat dia kalau nak datang, datang la weekdays and pagi. Weekend is my time with my dearest. So semalam dia datang kemas rumah I, thanks God for Ida, rumah I spotless and I was so happy.

Petang semalam pegi kelas macam biasa. I tak da mood so I sambil lewa je nak bersiap. Tah lah, there are times kita tak ada mood nak buat apa-apa. Kat kelas pun I tak belajar sangat, borak je lebih. Bukan I je, Siti pun macam tu...macam malas je kita orang. Kesudahannya baju tak siap hehehe... I made a mistake for using kapur yang tak terang so I tak nampak la lorekkan and point-point yang sepatutynya I sambung, so bertambah la kelesuan lagi. I pujuk Cikgu Aishah suruh buat...sian dia, dengan berat hati dia buat...hehehe..dia kalah dengan pujukkan I. Lepas tu I buat muka sedih sedih lagi... lakonan 1st class I berjaya mencairkan hatinya hehehe... thanks cikgu unca uncit... hehehehe...

Facebook - Balik rumah sibuk la I masuk cafe nak tengok apa makanan yang dah masak, masak apa-apa yang patut then I pegi tengok kebun I and siap-siap tuai apa-apa sayur yang dah matang...bekebun sekejap sambil tengok Amazing Race...

Sekian kisah I malam tadi... ohh... I nak kena masak nie...dah lambattt......

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku