Monday, December 14, 2009

Me, Talking Nonsense...

Lama dah I abaikan blog I nih... jangan la jadi macam blog blog yang sudah, bukak tutup bukak tutup delete. Nie Farmville punya pasal la.. Ish jangan salahkan Farmville beb... it’s me.. I’m the one who should be able to control myself and not letting the game control over me...isn’t it? I akan reduce my time kat situ and concentrate with some other important thing in life such as spend more time with God which I have neglect for as long as I can remember, hey...but I don’t miss my daily prayer yea... What I’m saying is that, bila susah or sakit manja manja sikit baru ingat Tuhan... I nie tak patut la... Sekarang nie kan, I kalau tiba-tiba sakit sikit aje terus ingat dah nak mati la.. mula la kelam kabut ingat mende mende tak baik yang I pernah buat dan still ongoing nih, i.e. bergossip, cursing, kutuk-kutuk orang... tak baik tau...

Lepas tu mula la I susah hati sebab tau mesti kena hukum kat akhirat nanti...huhu... Kadang-kadang I pikir, kenapa la masa kecik-kecik I tak mati aje so that terus masuk syurga.. (apa la). Atau pun kenapa la masa zaman kanak-kanak dulu I tak terjun dari bangunan tingkat 10 tempat kita orang tinggal (yang menempatkan Malaysian punya tentera laut) masa kat Singapore masa daddy jadi navy dulu.. I pernah tau terpikir nak terjun ala ala superman. Dalam hati I kata masa tu, mesti best nie terbang macam kat tv tu, sejuk and rambut mesti berterbangan kena tiup angin. Sesambil tu boleh sentuh awan yang umpama kapas itu. Punya la tingginya imagination..., thanks God, I never follow through with my crazy idea. Nasib baik I tak mental. Dan teringat kalau I mati tak sempat nak pakai baju pengantin kembang-kembang colour putih siap ada crown kat kepala nanti. Wah..umur baru 5 6 tahun tapi dah pikir jauh tu... sabar je. I kan siap berangan kahwin dengan bakal suami pakai baju tuxedo lagi masa kecik kecik dulu... Man.. I’m that weird! Itu belum lagi I perasan sorang-sorang tepi tingkap sambil membayangkan rupa bakal suami yang samar-samar itu... aduhai.. kecik-kecik dah plan kahwin.. gilerrr...

Anyway, apa yang I omelkan tengah malam buta nie? I was supposed to go to sleep by now. In fact I dah berjanji pada diri sendiri tak mau tidur lambat-lambat lagi..but look at me now.. talking nonsense... Okla..I nak berus gigi, basuh kaki and zzzzzzzzz..nite nite... or morning...

No comments: