Buku Sulaman Manik


Last Friday petang I dah siap-siap sebab dah janji dengan husband I bila dia balik kerja both of us akan terus keluar. We plan to go to TAR untuk cari buku sulaman manik yang ndak. Banyak yang tak menepati keinginan I. Sampai area situ I terus aje masuk to the nearest bookshop. I was so happy sebab akhirnya I berjaya mendapat buku sulaman idaman kalbu I. I like the pattern, design and step by step tutorial. I beli dua buku. Then both of us masuk Gulati’s untuk tengok-tengok kain. Mulanya I nak beli satu aje sebab I dah banyak kain kat rumah. But husband I suruh I ambik berapa banyak yang I ndak. Mula tu I tak nak sebab tak sampai hati. Dia kata tak apa. So I ambik 4 aje. Thanks darling.

The reason why I cari/beli kain nie was because I masuk pertandingan kat sekolah tempat I belajar menjahit nie. Actually I tak nak sebab I punya workmanship bukannya cantik pun and I malu la kalau orang tengok hasil baju I. But Yati (owner sekolah) pujuk-pujuk, dia kata masuk la.. last last I kata ok and I isi borang and bayar wang pendaftaran. Ala untuk suka-suka and memeriahkan majlis aje.. yela tu Dek... offcourse deep down in my heart I want to win but chances are...kinda zero..kui kui kui. Oh yeah, syarat-syarat penyertaan ialah kena produce dua baju, satu traditional and satu lagi modern.

So malam tu I tak dapat tidur sebab dalam kegelapan malam dengan mata yang terkebil-kebil I dah visualise macam mana rupa baju yang bakal I buat nanti. I dah bayangkan design macam mana and what are the twist and trick untuk menambat hati para juri muehehe.. Contest lama lagi dalam bulan June tapi my plan and preparation mengalahkan Sukan Olympic!

Comments

sis... bila pertandingan tuh..
nnt nak tgk hasil jahitan tuh yer.. fiez pun dah start membayangkan..topup skali ngan manik2 sis mesti gempak punya......
Claudia said…
lamaaaaaa lagi bulan June.. buat pun belum...nanti sis akan tunjukkan..offcourse la dgn manik, tak main la kosong muahahahaha

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku