Tuesday, April 20, 2010

My Beautiful Baju Kurung ehek!

(My first baju kurung with manik)

Baju yang kat atas nie I buat sendiri kat rumah lepas belajar yang sebelah kiri bawah tu dari Cikgu Nurul. And first time jugak I jahit manik..suatu permulaan with more manik design to come...



Baju kurung yang sebelah kiri adalah yang pertama I belajar dari cikgu Nurul. I was so satisfied with it. Ikut badan, selesa dan kemas. Nak buat baju kurung nie pun senang. Bukan macam cikgu yang terdahulu mengajar punya la susah, I stress giler masa tu. Dengan Cikgu Nurul semua bejalan lancar and I can't wait to make more baju and design but my favourite is buat baju kurung.

I tak sangka yang I boleh buat baju sendiri and now jahit manik. I'm proud of myself although tidak la secantik mana but it's mine and hasil kerja I sendiri. The best part was for the first time in my life I got to wear what I made.

Me : Kalau masa tempah kat tailor/kedai dulu punya la besar gedobos, bahu sampai ke bawah dan tak cantik langsung. Kain, dua orang boleh masuk. Wah, pandai pulak I mengutuk padahal tiap-tiap bulan hantar masa kerja dulu kui kui kui...

No comments: