Update

Last Wednesday and Thursday evening (which was last night), I went to my night class with flu and now batuk-batuk pulak. I missed two class last week and beside sekarang nie belajar baju lain, so I was so excited and tak tahan nak belajar benda baru. Kat class pun ada sorang student batuk mcm I. So everynow and then both of us berbalas-balas batuk, siankan both of us. I dah malas nak pegi clinic lagi sebab I takut nanti I menyangkit kat patient lain, kang dpt penyakit lain lagi and kalau masih batuk I tak reda I will go to the hospital terus or mintak reference dari doctor kat clinic (ndak tak ndak kena pegi clinic la jugak nanti, tak dapat mengelak). I bagi tempoh by next Monday. As for flu, ada kurang sikit, I Cuma bersin sekali dua je sehari. Ingus meleh pun sekali-sekala bila I bersin. I minum air putih dengan banyaknya tapi pelikla sebab I yang tak suka minum air gas teringin pulak. So malam tadi balik dari class, both of us pegi kat McDonald drive through and I order large sprite. I know it is not good for the throat but I teringin yang amat. I minum slowly so I guess that is why batuk I tak baik-baik.

Anyway kat class I seronok la belajar buat baju kurung modern. If only I datang last week mesti dah nak siap but nevermind. Apa nak buat. Since I dah lama belajar kat sekolah tu, so everything come easy to me. Cikgu Nurul cuma bagi minimal supervision aje and I akan tanya sekali sekala. Ada dua student baru kat my batch and everynow and then teringat I masa I mula-mula masuk dulu yang tak paham langsung. Sometime dorang tanya-tanya and I’m so proud of myself than I’m able to help sikit-sikit and so happy to guide them walaupun ilmu I tak seberapa manapun. Timbul rasa macam nak ambik SKM and nak mengajar la pulak hehe.. What do you think?

I think in one or two weeks time my lesson for the package that I took would be over. But I decided to continue with another lesson and design. I can’t wait. If possible I tak nak berenti, I rasa macam nak continue belajar apa-apa pattern ke design yang ada selagi I dapat. My husband gave me a full support and encouragement to me. Dia kata belajar la apa-apa yang you ndak. And I have yet to decide what I want to do in the future once I finish everything..

Me : I hope I will recover soon because I can't wait to do my homework i.e. cut the fabric/sew etc.

Comments

yes sis... fiez sokong sis amik SKM pehtu jom kita sama2 jd cikgu.. heheh
Amylia said…
agak2 kalau u ajar i.. u garang tak? kekekek
Claudia said…
fiez: ituler tapi nak commit belajar tu mcm perit sebab kena datang hari-hari dari pagi sampai petang...tapi mcm seronok je hehe..

Amy : mmmm..tak tau la, tak kot hehehe.. baik jgn, menempah maut je kalau I mengajar wakakaka..

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku