Saturday, June 11, 2011

Update

Case 1

I memecahkan record sendiri dengan cir bir sebanyak 6 kali tengahari semalam. Yea, 6 kali belari-lari mendapatkan bilik kecik itu. Kejap-kejap tu jugak la I bertimbang with the hope that berat badan akan turun which is not to be grrr… And so far as of this writing I dah kena sekali tadi. I hope jangan la kena lagi sebab kalau dah nak keluar tak de nya boleh di tahan-tahan.

Case 2

Anyway, I ada banyak bende nak share but nanti dulu sebab keadaan I yang masih dalam langkah berjaga-jaga nie membuatkan I tak dapat nak tulis betul-betul. I tulis sikit-sikit je eh. Oh, korang ada tengok Jozan tak malam tadi, kelakar la..especially yang the first segment tu..hehehe.. I hope dorang or Sepah menang. As for Jambu, tu geli la I nengok, nak muntah pun ada. R2 and Nabil, you guys can forget about it.

Case 3

Hari nie kat paper MCMC dah block a few site termasuk pirate bay. I try a few times tadi tapi tak dapat masuk. Well.. there is always a way. Apa la.. nak buat macam kat China pulak. It wouldn’t be long, nanti ada la orang akan bising-bising and they will lift it back. Kadang-kadang I don’t understand la, there is a lot of other thing that they can concentrate on beside this kind of stuff. But then again, I can understand how the people in the film industry feel kan..ahh..mix feeling, mix feeling...

Case 4

Two days ago, ada pompuan nie tanya I ada lense camera ke. I kata I cuma ada yang comes together with the camera la kan. Dia kata kalau ada lense lain dia nak pinjam. Even kalau I ada extra pun, there is no way I nak kasi pinjam sebab lense camera is so expensive. Yang biasa-biasa pun around two to three thousand RM. Then pagi nie, dia called lagi nak pinjam my camera pulak. Dalam hati I, bukan ke aritu dia tanya I kenapa I beli camera nie and kenapa tak beli yang D7000. Dia rendah rendahkan camera I, kata dah outdated la. Pepandai je, padahal camera I bukan model lama and it is worth more than hers. And now dia nak pinjam. Dia kata kawan dia nak guna for two days sebab ada wedding. Senang-senang je nak pinjam orang punya. Ingat pinggan mangkuk ke? Bukan la I sembah pada kebendaan nie. But my husband hadiahkan I and I can’t afford to buy myself. What if kawan dia terjatuhkan or hilangkan? So I told her, using her words, I kata ingat tak haritu you cakap you snap gambar hari-hari, so sekarang nie I ikut your style la, snap gambar hari-hari and beside tenghari nie I nak keluar and snap-snap gambar (yela tu..padahal tengah berjaga-jaga kat rumah pasal cir bir nie ekeke..) The best part was, we hardly know each other.

Case 5

A few days ago, my close friend told me something that broke her heart to pieces. I can’t tell you what but when I came to see her, I hugged her and she cried on my shoulder for the longest time. I feel so sorry for her. I wish I can do something about it. I’m so worried about her, I hope she’s ok.

No comments: