I Yang Tak Sihat...


I terbangun pagi semalam bila I perasan satu badan I basah kuyup macam kena hujan. I rasa haus sangat and badan I panas. Betul la doctor tu cakap I kena fever. I bangun around 6am and minum air season barli sejuk. I minum sikit-sikit. Then I rasa lega and bila masuk nak sembahyang tiba-tiba badan I mengigil. I tutup kipas. Then I try to go to sleep. I tak dapat tidur lena, kejap-kejap terbangun. I tukar baju and tidur balik sebab basah kuyup. I terbangun around 1pm and badan/baju I basah lagi.

I mandi, lunch and makan ubat. Lepas solat I tertidur sampai pukul 6pm. I bangun and dinner..itupun tak lalu, makan ubat and ngantuk. I think ubat tu kasi I ngantuk kot. But I feel much more better.

Then pagi nie lepas solat subuh I tertidur dengan tidak nyenyaknya. Pukul 11.30am I terbangun. I pegi dapur I tengok husband I dah siap-siapkan milo cuma tunggu I letak air panas. Semalam pun dia buat macam tu tapi hari nie dia siap letak note yang diselitkan di tudung saji..ahh..so sweet la that husband of mine.

Tak lama kemudian dia balik tapau Yong Tau Foo for lunch and bagi I sejambak bunga, bunga get well soon. I rasa sungguh terharu and I suka. Perut I tengah sakit and bila I makan tadi bertambah sakit and I have to stop makan. I dah makan ubat tapi nape tak baik-baik. As I’m writing this perut I memulas yang amat..huhuhu… I nyampah la.. terus la pikir dah nak mati ke nie..ish I nie.. Dulu masa muda remaja tak ada pun pikir nak mati ke ajal dah sampai ke, sekarang nie ke situ pulak. Kalau mummy cakap macam tu, I dengan wo selalu marah, kita orang akan cakap be positive la mummy, sekarang baru I paham.

Ya Allah..panjangkan la usia I nie, I belum bertaubat lagi and nak taubat la nie. And I belum pegi haji or umrah. Account tabung haji pun tak ada lagi. I masih jahil dalam hal-hal agama nie walaupun tanda-tanda penuaan semakin menyerlah secara physically and mentally kat I nie. And I kesian kalau I pegi dulu, tinggalkan husband I sorang-sorang. Mesti dia tak lalu makan. Mesti dia suspense tinggal sorang-sorang and ingat rumah kita orang berantu sebab I je yang banyak spent time kat ruman nie kan. Taula husband I kalau bende-bende mistik suka betul dia, walau penakut. Aura I mesti terlekat kat mana-mana kan. Husband I kata, kalau I pegi dulu dia akan jual rumah nie and tinggal balik dengan mak and abang dia. I pun cakap the same thing too. Sedih la pulak tiba-tiba.

Wah, bila sakit-sakit baru la I ingat Allah, eh tak la..I tak sakit pun I ingat jugak tapi tak ada la se agresive masa sakit kan.

Tapi I tau, I sakit-sakit nie sebab nak buang dosa-dosa kecik kan..sakit la kalau ianya dapat membuang dosa-dosa kecik I..

Sekian..dari I yang lara..(mintak simpati la kunun).

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku