Friday, November 9, 2012

Update Sana Sini

Heya... today is the first time in a very long time, I went out without my husband. He dropped me off at KLCC on the way to work in the afternoon. Mulanya dia tak kasih buat at last dia termakan pujukkan I muehehe... Macam la ada orang nak culik bini dia yang dah seangkatan dengan Madonna ini. The reason I need to go to KLCC was because I thought I have a purple eye shadow tapi puas I cari last night kat dressing table but I couldn't find it. Yela kan, purple is not my favourite's colour and I have to get it because tomorrow night is our nephew's wedding and the theme colour is purple. And yes I nak beli bulu mata pelesu sekali, aritu dah beli and I try-try kat rumah and the result was so funny sebab melekat kat atas kelopak mata bukan kat ujung bulu mata hehehe..kelakar la... so I need a new one, yang tu dah lunyai I kerjakan... ya I know, I tak pernah pakai bulu mata pelesu in my life so tomorrow night is going to be the first time la nampaknya. I'm gonna ask Aiza to help me stick it. Oh, yes, yesterday we went to WW untuk cari kasut colour purple for me. Sekali I tengok Fasha Sandha pun masuk ke kedai kasut yang sama. To tell you the truth, I ingat FS nie besar and tinggi sebab kat TV nampak besarkan. Actually kecik je and pendek dari I. Mula tu I tak nak tegur, tak nak la orang kata taksub dengan artis tempatan nih but you know la what kind of a person I am. Puas la I control hati yang gatal ini namun I tewas jua. I tegur dia, mula tu muka dia macam panik takut-takut, senyum tak senyum, mana la tau kan, dia ingat I nie camp Nora Danish ke. I neutral you...I kata hai Fasha Sandha, pregnant berapa bulan, dia urut perut and cakap lima bulan. Dia tanya I cari kasut ke, I kata yea anak buah nak kahwin, tu yang kena cari. Terus dia kata, datang la ke saloon dia. I tanya kedai you set rambut jugak ke, dia kata yea...I kata pulak, Ooo.. I ingat just syampoo je (I sendirik pun tak tau kenapa la perkataan itu terkeluar dari mulut I, nampak sangat tak ada mende I nak tanya wakaka...), dia kata, eh tak... Then dia kata, kedai dia depan maybank, tau kan.. I kata ah..tau.. (yela tu, but kawasan WW nie kecik je, senang nak cari).
  
Then I pegi kedai lain. Husband I cakap, wah... merata-rata you jumpa kawan you. I kata, eh, tak kan you tak kenal dia, husband I tanya, siapa. I kata laaa..itu Fasha Sandha la. Husband I tanya lagi apa dia buat. I kata pelakon la, yang kahwin dengan anak bekas menteri Perak. Husband I ingat, she was one of my friend sebab dia kata, FS tegur I, I kata no lah..I yang tegur dia dulu. Husband I sengih-sengih and cakap, itula... you kan PR.. (nyampah I...). On the way nak turun ke escalator, I terserempak dengan dia and kawan dia (I think pekerja saloon dia kot). Dia senyum tegur-tegur. I pun memanjang la dengan senyuman gonjeng ini. I cakap I tangkap ikan tak dapat. Dia gelak-gelak. One thing I like about her, she is so friendly, kind and cakap pun lembut aje. Wah, bukan main lagi I puji dia kan, ofcourse la sebab dia tak menyombong dengan I yang sungguh serebeh di petang semalam. Dengan beg I yang di sling ke depan, macam nyonya jual dvd haram kat pasar malam je. Rambut I pun serabai macam orang baru keluar hutan (err..apa I buat kat hutan..sungguh tak significant langsung) and sandal koyak kat tapak hehe... So anyway, I bought two pairs of shoes, purple and red.
 
Back to my story kat KLCC just now, after my husband dropped me off, I terus pegi ke Sephora. Husband I suruh beli yang branded but I cakap I pakai sekali je and lagipun buat apa la nak beli yang mahal-mahal. I told you, untung husband I kahwin dengan I yang sungguh bertimbang rasa ini..(puikk...). Oh, I rasa sungguh bebas tanpa ditemani beliau. I jalan laju-laju, I jalan slow-slow and I take my sweet time tanpa perlu rasa kasihan bila tengok dia mengekori I kemana-mana dan berjam-jam. But, I felt weird and awkward because I always asked for his opinion on things that I want to buy. And I have to make my own decision. Ceh.. pandai husband I control I punya mind. Lepas I membeli benda-benda yang I cari, I thought of buying a mug for him. I like to surprise him, it's exciting watching your love one's reaction and those sweet smile. I keluar, masuk cari mug yang I rasa sesuai and cantik. I masuk Harrod's terus ke mug section, I belek tengok harga RM 149.00, no thanks. I letak balik. I should have bought the one at Mark and Spencer. Tengah I jalan-jalan I tengok iwannagohome, terus I kesitu and I saw one that sungguh macho and sesuai la dengan husband I yang perasan lelaki tergagah sedunia kan.. Kang kalau I beli mug colour pink or bunga-bunga tiba-tiba jari kelingking dia melentik la pulak kan... bila nak angkat mug tu.. Anyway, masa I tengah pilih-pilih mug, dia called and tanya I kat mana, dia ada kat kinokuniya (nak kejut I konon sebab dia tau that is my favourite's station), I cakap I kat iwannagohome. Cepat-cepat I capai satu and belari ke counter, I tak nak husband I nampak. Budak kat counter tu pulak tengah cakap dengan one mat salleh lady sesambil tu dia nak pegi kat I. Perempuan tu ada problem dengan credit card dia, dia kata dia pegi kedai lain, orang tu kata credit card dia tak boleh guna. Budak tu check credit card dia and apparently credit card dia tak ada problem. I dah la nak cepat. I bukak mug from the box and check-check, dia pun check sekali. Then I cakap kat budak tu, adik, I want to pay this mug right now, it's for my husband, I don't want him to find out or see what I bought for him.. Suspense je budak tu and perempuan mat salleh tu.
 
On the way out, I saw my husband kat dalam kedai. Thanks God, he didn't see it. Dia tanya I beli apa. I cakap, nah, it's for you. Tekejut husband I and tanya apa nie, dia bukak sikit, wah.. dia cakap cantik, dia kata nanti dia bukak kat rumah. I kata jom duduk kat bench and dia keluarkan dari kotak, I tengok dia senyum-senyum (ah.. manisnya senyuman dia) dia cakap, cantiknya, he likes it alot and dia cakap lagi nie mesti mahal, ratus-ratus. I kata tak de la (actually RM29 hinggit je, kalau ada yang murah lagi ofcourse I akan ambik yang lagi murah ... hey, it's not the price but the thoughts that matters ok, pandai la nak cover akan kebakhilan diri ini hehehe..). Then we went to have our meal sementara tunggu husband I order makanan, I check my bag for my hp. I cari-cari tak jumpa, tapi I tak panic and I trace back mana tempat yang I last pegi. I cakap kat husband I, I nak pegi balik kat iwannagohome sebab that was the last place that I used my hp talking to my husband. I pegi situ orang tu kata, yes ada hp tertinggal and budak tu ambik kat safety box. Ituler I, punya la kelam kabut nak buat surprise nak cepat, sampai tertinggal hp but I'm not worried pun kalau hilang sebab I tak ada gambar-gambar atau wassap tak senonoh.....I clean lerr same goes to my laptop, kalau hilang pun I tak risau, tak kuasa nak ambik gambar berkongkek tak tau la kalau ada yang nak superimpose body claudia schiffer tapi muka kerepot I wakaka.....
 
On the way back after having our meal I saw one mak nyah tengah cakap kat hp dengan suara kepit, sempat lagi I menjeling kat nenen pelesu dia hehe..
 
Right now kat rumah, husband I letak mug kat atas meja sebelah laptop dia and dia cakap cantik and excellent, nak pakai pun takut, later nanti dia guna, melampau la hehe.. pandai dia ambik ati I..

Sekian catatan I kali ini...

No comments: