Thursday, November 22, 2012

Preggy, Award, Celeburity

Sekarang kan musim artis-artis local nie kahwin and ofcourse berbagai-bagai la kisah dari zaman bercinta ke majlis perkahwinan yang grand or not so grand itu. So bila dah kahwin kebanyakkannya akan menghebahkan akan berita baik pasal dorang pregnant, siap berinstagram or upload gambar kat fb ke or mana-mana la yang boleh ditepekkan gambar pregnancy test nih. I have nothing against this kinda thing. I know and I can understand although tak pernah mengalaminya that, they were so excited to tell and share to the world of their "achievement" or whatever you want to call it.
 
But I was wondering how did they know they're pregnant within two weeks? I know within that two weeks memang boleh pregnant kalau subur and melekat but my question is how did they decide to check i.e. using pregnancy test or jumpa doctor ke? Ada tanda-tanda ke within that period of time? Dah ada uwek-uwek ke, pening ke, mengidam ke... because I thought after a month of two baru ada tanda-tanda kan? Or was it base on a hunch? But what do I know, I never experience it before. I'm just curious and wondering...
 
Sometime kan I rasa macam...mmm..macam mana nak cakap nih...it's like telling people how soon timing bila you project lepas nikah... kira macam, you don't tell people indirectly but people know about it...
 
Next, I lama dah tak tengok whatever anugerah local ke or even international. Tak kira la AIM ke, ABP ke MTV ke, People Choice Award ke or even Oscar and Grammy sekalipun dan berbagai-bagai award lah. The last time was maybe 5 or 6 years ago. I don't know what are the reason other than I guess I dah mature. Really, those kinda award winning doesn't excite me anymore. I still minat dengan benda-benda berseni nih because I masih menjadi penonton setia untuk program hiburan such as The X-Factor, The Voice US, UK, AU, same goes with movies too. It is just that when it comes to award-award nie rasa macam entahlah I rasa bosan and weird aje. Rasa macam ada yang tak kena. But if I ada anak remaja, I don't mind escorting them watching concert One Direction ke (OMG, of all the group band in the world wakaka..). Damn! parents patutnya bawak anak-anak pegi dengar ceramah agama bukannya bawak budak tu terkinja-kinja, no wonder la I tak ada anak haha.. Anyway, I would look silly if I were to go to that kinda place anymore. I think betul la I dah dapat "hidayah" penuaan and I'm glad because I would make a fool of myself and become one of the many orang tua-tua yang tak sedar diri. Yang pasti Anugerah Juara Lagu tetap kekal dihatiku...
 
Next, sedang I menyelak-nyelak membaca blog gossip sampah tetiba ada keluar cerita Mat Lapek penangkap bola pujaan hati perempuan-perempuan malaya (excluding me) yang bakal mendirikan istana bahagia dengan tunangnya yang I tak tau macam mana nak sebut nama Lunai ke Looney ke kan.. Here's the thing, it is so easy to become a celeburity kat malaysia nie. Asal ada rupa sikit, ada skill sikit, ada scandal sikit, teruslah famous. Mula la datang berbagai tawaran untuk jadi duta. Penaja pun sibuk la nak menaja perkahwinan la kan..alahai... rejeki but yeah, does that justify him or them to be a celeburity? Eh, I lupa, blog gossip kan blog sampah. But hey, kenapa you masuk and baca hari-hari (pecah rahsia), well sebab kepala hotak I sudah disampahkan.....
 
Sekian, catatan I hari ini...

No comments: