Monday, November 8, 2010

Geram Tengok AR Tadi

I cukup angin tengok AR tadi. I geram betul kat bapak Kevin si Michael tu. Kalau tau dah tak fit kenapa la nak join AR nie. This program is for orang yang fit mentally, emotionally and physically. Yes, series nie bukan hanya untuk physically aje but then kalau tak kuat macam mana nak lari lari maa...kena banyak guna energy. And I rasa Kevin nie mesti sakit hati sebab tak dapat meneruskan pengembaraan sebab bapak dia yang lemah tu. Dah tau tua tak ada stamina kenapa la tak pegi exercise rigorously for a few months sebelum masuk? In a way he is mengecewakan si Kevin although mamat nie tak cakap and senyap je. Berapi-api I tadi masa tengok dia baling kayu tu. Tak ada energy satu and satu lagi tak ada strategy langsung. Huh! Emo betul I tadi. Tengok je la bapak si Natasha, Hussin tu (AR Asia). Cepat je give up and tak larat la. Mental strength dia out. Nasib baik bukan elimination round still ada harapan la kot.

In the future untuk perserta-perserta AR nih kalau nak masuk jangan angkut mak, pak, tuk or nek korang yang clearly dah tak ada harapan (kalau fit tak apa la).. chances untuk nak dapat injury memang cerah, takan tak pernah tengok previous contestant? Dorang nie never learn from their lesson. Tak payah cakap la nak join AR nie sebab nak merapatkan hubungan, podahh.. merapatkan apa kalau dalam hati geram tengok vet vet nie tak larat nak buat road block. Orang masuk AR nak duit sebab nak dapat duit USD1mil (US) and USD100thou (Asia) bukan nak rapat-rapat hubungan or for fun. Kalau nak rapat-rapat or for fun baik masuk program or series lain or family game show ke betul tak?...

No comments: