Wednesday, November 3, 2010

Vampire Diaries La Pulak kan...


(picture from http://tengossip.com/2009/07/24/a-new-vampire-diaries-pic/)

Months ago when the show was first appeared kat torrent I decided to DL it with no expectation at all. When I watched the first episode, macam best tapi I tengok berkisar pasal kisah remaja with the exception of vampire, offcourse, habis tengok di first series, I told myself I get back to it in the future meanwhile I DL sampai 10 episode. Then about a month ago, I decided to watch the second series and right on I was hooked!. Best giler cerita nih.. lepas satu, satu series I tengok and I quickly abiskan DL first season yang tak abis lagi and the second season yang latest which was episode 7 simultaneously. I know cerita nie dongeng je..but it was so good and very entertaining.. I cemas, I suka, I sedih sampai menangis and berbagai lagi la reaksi dan perasaan di hati ini.. Oh.. husband I pun suka jugak...tak sangka lelaki perasan macho yang tak nak tonton cerita macam nie jadi one of the no. 1 fan hehehe... Macam nak pengsan abiskan semua season 1 and latest season 2 last month. Just imagine dalam satu malam tu kita orang tengok sampai 4 series..sampai rasa macam nak tekeluar bijik mata... dengan mengantuknya lagi tapi tak sabar nak tau what next... Fuh..lega sekarang nie..current...

Damon buat I geram, benci, sakit hati but at the same time, I don’t want him to die sebab dia nie kira asam garam cerita nie, kalau tak ada dia tak best. Kesian pun ada jugak I kat dia but sometime he can be very brutal..eh not sometime..all the time. As for Stefan nie..I suka akan cool nya dan his abs is to die for... tapi dia nie sometime ada weak character. Elena..I sukaaa minah nie, cute yang amat. I suka baju yang dia pakai and body dia lawa la.. Rambut dia lebat..(tak tau la kalau dia pakai extension hair dari india ke ekeke..). Yang pasti watak dia best..maunya tak best kena romance dengan dua jejaka adik beradik Damon and Stefan itu.. I pun ndak..huhu.. Watak Katherine nie geram I, pelesit punya minah..padan muka kena kurung kat tomb batu (on latest series)..tapikan nape la tak bunuh je sebab mesti future series dia akan dapat keluar and buat kacau lagi..

As for watak watak lain such as Boonie si African/American witch yang cantik itu, memang sesuai watak tu kat dia, Jeremy adik Elena nie macam dah berkenen je kat Boonie. Sesuai la dia dorang, kesian kat Jeremy (adik Elena), berapa kali dah patah hati with Vicky (adik Matt) and Ann (Annabell) yang kedua-duanya dah mati tu. Selain dari itu I suka watak Caroline yang annoying tapi bestfriend Elena and Boonie nie. Tak sangka dia pun jadi vampire because of Katherine. I kesian kat Matt yang syokkan Elena dari kecik, walaupun dia ber couple dengan Caroline sekejap tapi rasa cinta dia kat Elena tak pernah padam. Auntie Elena and Jeremy, Jenna pun I suka, cool and I suka dia ber couple dengan cikgu sejarah Jeremy, Alaric. I hope dorang akan bercinta sebab masih dalam process berkenen lagi.. And I really really hope watak Alaric tak dimatikan... oh yeah..I almost forgot about Tyler..tak best la uncle dia dah mati kena bunuh dengan Damon nih.. that guy is a hot surfer.. sekejap je watak dia.. kesian Tyler dia ingat uncle dia tinggalkan dia.. but tak sabar nak tau series selanjutnya sebab Tyler nie is a werewolves..auuuuuu.....

But one thing pelikla..bila ada vampire mesti ada werewolves..macam cerita True Blood or even Twilight.. Tapikan masa tengok VD nie I dah agak mesti sooner or later mesti ada kemunculan serigala jadi jadian nih... Sekian...

No comments: