Monday, November 29, 2010

Weekend Update


(Gelang and cincin tu murah je 3 RM15.00. Anting-anting tu beli kat chameleon RM26.00 and RM15.00 je. Yang Mark & Spencer's shower bathfoam/creme tu RM21.00 sebotol 500ml..murah so I grab 3 sekali. See? I'm not a big spender!)

This past few weekends I was busy with shopping etc for the wedding of my husband’s niece. So sibuk la both of us mencari baju untuk ke majlis ituuu. I tempah baju as I tak berani nak buat baju yang ada manik-manik bejala yang berbagai.. And last Friday husband I pegi collect. It was beautiful and rasa macam glamer pun ada gak, maklumla I tak pernah pakai baju-baju berkelipan bila di simbah lampu kan... It was my husband’s idea, dia yang beria-ia pilih kain and suruh I pakai lawa-lawa.. Kalau ikutkan I..kain cotton buatan sendiri aje la wakakaka... Then dia ajak I cari kasut untuk match dengan baju..I kata tak payah la..bukan orang nak tengok kasut I pun. Husband I nie kan kalau dia perempuan I rasa la mesti fashionista atau ala ala Camelia. Kalau pegi shopping dengan dia, sibuk la dia suruh I try nie try tu. Kalau pilih kain husband I memang expert and memang cantik la kain yang dia pilih. Nasib baik husband I tak lembut kan.. kalau dia jenis auw auw, sure “anu” dia tak bagi I salam...(wah apa sengih-sengih..betul apa wakaka...).

So anyway, I lega sebab segala shopping mopping dah selesai. I bought a few costume jewellery such as gelang and anting-anting..bukan main memancar-mancar lagi batu permata pelesu I itu... Baju melayu husband I pun dah beli yang readymade aje..sedondon dengan I... Songkok and butang baju pun recycle aje yang masa time raya aritu. Sampin pun dah standby. Last night niece yang nak kahwin tu sms and tanya dah buat persiapan ke... I told her that silap-silap orang tak tau mana satu pengantin lelaki because your uncle look so grand. Dia kata jangan pakai songkok tinggi mengalahkan pengantin, husband I cakap dia pakai ketayap aje... niece tu reply jangan la kasi malu majlis..tau pun takut muehehe...

So petang semalam, visiting to the in law’s house sebab dorang baru balik dari Makkah menunaikan Haji. My SIL bagi beg, minyak wangi arab and tikar sembahyang. My BIL bagi Al-Quran with terjemahan sekali and dia belikan husband I jubah putih. Susah-susah je bagi cenderahati.. thank you Kak Aya and Abg Yim.

4 comments:

b3skut said...

hahahah.nak gelak baca satu statement itu....

Misty said...

satu statement yang tak boleh disangkal hehehe...

pump said...

sungguh lucah!

Misty said...

well.. pada you kot but not for me wakaka..