Saturday, November 6, 2010

Shopping At Uniqlo, KL


On 4th of November, Thursday, Uniqlo was launched at Bukit Bintang, KL. I dah ura-ura nak pegi masa opening tu but I changed my mind because I tak berapa sihat, you know the monthly thing and beside mesti berduyun-duyun segenap manusia akan menyerbu nanti. So next day, Friday evening both of us went there around 8.00pm. Sampai-sampai aje we were told that dah tak boleh masuk sebab they don’t accept customer after 7.00pm. Both of us pun jalan-jalan kat area situ and plan to go there again tomorrow.

So petang tadi both us park at Pavillion and had our lunch at Tony Roma's before do our shopping kat Uniqlo. Hujan renyai-renyai but demi Uniqlo ku tempuhi jua hehe.. When we arrived there, wah queue panjang sampai kat dalam Plaza Bukit Bintang but we were glad sebab tak lama tunggu and within 15 minutes dah dapat masuk. Orang ramai, tapi tak sesak so it was comfortable and barangan pun amat banyak, come with all sizes so you don’t have to worry about the stock or whether you wouldn’t be able to get it (well masa I pegi tadi banyak lagi tak tau la esok lusa kan).

I grab 3 pairs of sweater sebab harga sangat la murah offer RM49.90 (kalau hari or harga biasa RM79.90) rugi kalau tak beli and who knows I might pegi cuti-cuti luar negara ke so at least I dah prepare, lagipun boleh pakai untuk tengok wayang ke kan.. As for seluar I grab 4 pairs and it was sooo comfortable, rasa ringan and macam tak pakai seluar la pulak kan.. betul.. (Uniqlo patut bagi I commission nih sebab promote barangan dorang wakaka..). Harga offer RM49.90 (kalau hari or harga biasa RM99.90), apa lagi rambang la mata I. In fact husband I suruh ambik lagi and suggest macam-macam, tapi tak kuasa dah. One thing yang buat I penat sangat was masa nak ke fitting room, kena beratur for about one hour..imagine.. rasa macam nak pengsan pun ada..letih.. Masa I queue tu husband I pointed at some legging..I cakap lepas I pegi fitting room nanti pegi kat that section. Husband I tanya tak payah try ke, I kata tak payah asal kita tau kita punya size and benda tu elastic. Sebelum tu I sempat lagi grab a pair of gloves (RM59.90) that I've been looking for so long. It was beautiful and like I said mana la tau pegi jalan-jalan oversea nanti kan.. kira sediakan sarung tangan sebelum beku kui kui kui..

Balik dari fitting room grab a 4 pairs of leggings (RM39.90, still cheap although tak ada offer) and terus pegi ke payment counter. Sebelum pegi situ I told my husband suruh asingkan barangan because I understand that kalau beli lebih dari RM200.00 boleh dapat satu free Uniqlo bag. I thought kalau dalam satu bill although amount tu more than RM400.00 still dapat satu bag. I nak dua la kan. So I tanya salesgirl kat situ and she told me kalau amount more than RM400.00 dalam satu bill pun still dapat dua bag kira every RM200.00 dapat satu. Kalau RM1,000.00 dapat 5 bags. But our bill was RM568.80 so dapat dua free bag Uniqlo. Husband I hairan kenapa I beria and excited ndak free bag tu sebab macam bag recycle JJ or bag biasa je. I told him, sebab ada tulis macam-macam cawangan Uniqlo kat seluruh dunia and beside original... nonsense kan I?

Sebelum balik I makan ABC mangga kat foodcourt Pavillion dengan cepat sekali sebab I haus nak mampus... rasa macam nak jatuh pun ada.. almaklum la dah vet vet nih.. Then beli a few kuih kuih cina yang macam cakoi tu kat foodcourt tu jugak..and then I suruh husband I belikan tafu fa kat pasar malam sebab kat kedai jual cakoi tu dah habis.. ada ke?

Sekian..

No comments: