Puasa Ganti Hari-Hari Terakhir



I was supposed to write an entry about other stuff but since I puasa ganti hari nie, so I told myself might as well I ikut tema..wah.. nak buat entry or publish entry pun ikut tema-tema la kan.

I have three more days to go, meaning this friday will be my last day. I serik la, tak mau lambat-lambat ganti puasa lagi. Lepas raya nie nanti I akan ganti cepat-cepat. But actually kalau nak ikutkan two months ago I sepatutnya dah abis ganti tapi disebabkan oleh gastric yang teruk terus I stop half way. I hope this time I will be ok Insyallah..

So gambar nie was my makanan berbuka puasa petang tadi and merangkap sahur untuk pagi esok. I masak simple aje but husband I was so excited, nak makan nie la itu la..macam la dia puasa haha.. Pagi esok dia suruh I kejutkan dia sebab dia nak sahur sama-sama so that tengahari dia tak payah balik lunch.

Anyway, pagi tadi lepas sahur I jalan-jalan kat blog yang I selalu pegi then I decided to masuk kat blog yang famous itu. I pernah masuk blog dia sekali dua dulu lama dah but entah gatal pulak nak jenguk pagi tadi. Sebelum tu I ada baca blog sorang mamat nie, masuk blog dia and teruk kena virus. I thought blog mamat tu aje yang kena and not mine since I pernah masuk dulu tak ada apa-apa. Sekalikan I masuk je terus laptop I terkena jugak and it was quite bad. Wah..I sungguh tension. Berapa kali scan this and that still tak jalan jugak. Each time I nak masuk website lain, it will redirect me to elsewhere.. sakit hati I and menyumpah-nyumpah but I quickly cover my mouth since I puasakan.. temptation betul.

Petang tadi husband I tried a few times, restored etc. akhirnya berjaya jugak.. I rasa sungguh lega. I serik nak masuk blog merah itu lagi...

Sekian kisah I hari nie..

Note : Tengahari tadi, I lepak-lepak tengok Masterchef US Season 2, telan-telan air liur I tengok masakan dorang.. lambchop la, steak la, dessert la, sausage la but minus the pork la kan.. Makan hati I tengok Ramsey, Joe and Graham taste-taste makanan contestant...

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku