Happy New Year 2013!


First and foremost, Happy New Year To Everyone!!

Last night we went out to celebrate the new year at KLCC...
 
(Fountain KLCC)
 
Ceritanya begini... I had planned about it for about two weeks. I really want to see the fireworks from a near distance since selalu tengok dari condo rumah Kyreil yang nampak kecik dan jauh. And beside I want tocelebrate differently this year sebab selalunya asyik dull and takde apa-apa special kan. I want something fun that I can remember it by, bukan la sebab makcik korang nie buang tabiat tiba-tiba nak beronggeng sakan ke kan... So one week before that, hari-hari (yes..kena ingatkan dia setiap masa so that, pekara yang disebut berulang-ulang akan menjadi biasa di telinga dan di hatinya, kira I dah imprint siang-siang la, pintar kan?..kui kui kui...) I bagitau husband I yang I nak celebrate kat KLCC. I tak ada la paksa-paksa, I main tarik-tarik tali, I cakap, “how about we celebrate kat KLCC, kalau you ndak la, kalau you tak ndak tak apa but I really want to see the fireworks and how the celebration is going to be sebab I tak pernah pegi (dengan muka manja kerepot dan mata sepet ini ku kedip-kedipkan untuk menambahkan effect suasana syahdu)”. I tambah lagi, “ I know jalan akan jam and bersesak dengan orang ramai but like I said, I’m so looking forward to it... (tengok tu cara pelakon veteran memujuk dalam paksaan secara halus...)”. Husband I kata no problem, eventhough I know deep down in his heart, he was not too keen on it. Husband I kan tak suka pegi tempat-tempat yang bersesak dengan orang ramai tapi memandangkan beliau mudah cair dengan ajakkan bidadari kayangannya nie, ditambah dengan manipulasi dan memekkan muka pelakon aging bergred B+ (dah naik sikit you..ada plus lagi tu) dituruti jua kemahuan I hehe...

(Countdown)


So last night husband I called Khairul and tanya dia apa plan dia for New Year nie, dia kata dorang tak kemana, kat rumah aje. Husband I bagitau la akan plan both of us nak tengok fireworks kat KLCC and dia nak join ke, dia kata no problem. Dalam hati I, ini sudah bagus, at least tak ada la husband I rasa out of place and ada kawan furthermore both of us nie kan suka kalau pegi ramai-ramai, kira ada gang la kan... Mula-mula ingat nak tengok fireworks dari office Khairul sebab dia kerja dekat je dengan KLCC. Dia dah order Nando’s and both of us pun keluar la dinner, since tak nak terlambat, we decided to have our dinner kat Burger King, nak pegi kat Johnny’s takut tak sempat and jam nanti. Then Khairul called and cakap office dia guard dah kunci and asked us to pick them up since dia malas drive. I ajak husband I balik rumah dulu sebab kasut I dah terkopak kulit and beside I nak ambik air and chocolate, mana la tau, lapar ke nanti kan...haus memang definietly.


Around 10.18pm, we went and pick them up. They suggested that we parked at Shida’s office season parking which was not far from KLCC. Dia melaki bini nie office tak jauh from each other. Nikah pun kat masjid KLCC, celebrate makan-makan lepas nikah pun kat one of the restaurant kat situ, kerja pun dekat-dekat situ, ke semua tempat nie dengan berjalan kaki je. Anyway, nasib baik jalan tak jam and lepas park kita orang ikut jalan dari taman. Sampai situ I terus rasa macam nak buang air kecil. I guna portal toilet yang macam kat construction site tu.. It was clean, smells good and ada air flush. I think mula-mula bersih la sebab I think I antara orang baru yang guna but I’m very sure after that bila ramai dah guna mesti kotorkan. Anyway, orang dah ramai and kiri kanan penjual segera ambik kesempatan berjual all kind of party’s stuff for the celebration. Husband I pun belikan I ribbon minnie mouse yang ada lampu kelip-kelip hehe.. Dia nak belikan untuk Shida tapi Shida tak nak pakai, segan kot and as for me, well..you know this makcik.. the moment husband I beli terus I pakai je sepanjang-panjang malam tu wakaka.. Kejap-kejap I tanya, ada ke lampu menyala lip lap kan..macam budak kecik je. We decided to masuk ke tengah-tengah fountain yang penuh dengan lautan manusia... And yeah.. we made a big mistake by doing so sebab orang bersesak giler and punya la ramai foreigner sampai bertolak-tolak and during that time dorang nie ambik kesempatan meraba and ramas bontot I. Mula tu I tak perasan but after terkena lagi sekali terus I pandang sorang mamat india or arab nie and memang nak cari gaduh, dia terkelip-kelip takut pandang I. And then another one pulak ramas bontot I, I punyala bengang I pusing and tumbuk belakang mamat tu dengan sepenuh hati I. Dia tak pusing badan pandang sebab tau diri tu salahkan. Then I rempuh sesiapa je kat depan sambil cover bontot I dengan kedua belah tangan... nak gelak pun ada, oh well.. when you are in that kind of situation..ofcourse all kind of sex maniac psycho around kan... Bau badan manusia kat situ jangan cerita la, bau tengit ketiak busuk, rokok..oh my God.... nak muntah I. Itu belum lagi dengan bunyi trumpet yang macam world cup kat Africa aritu. Kalau I tau siapa la yang invent trumpet nie, for sure I akan ganyang hidup-hidup...sungguh memekakkan telinga.


Then we decided to move back ke belakang and cari spot yang lebih selesa dan tak sesak. And Khairul cari Shida and when we found Shida, Khairul was nowhere to be seen. Bersms and ber call la kita orang.. tapi sebelum tu dah cakap kalau sesat jumpa kat masjid. Then Shida pulak cari Khairul hehehe.. sian pengantin baru... susah hati tu tak jumpa chenta hatikan.. Then bila dah nak dekat time, sibuk la I with the crowd kira countdown and bila jam strike midnight fireworks pun bermula...waaaa..best giler... Had I know it was at the park, I wouldn’t masuk ke tengah-tengah fountain itu. But like I said...fireworks kat KLCC bestnya, sibuk la all of us berambik gambar... perasaan I yang sungguh excited ini tidak terkata bila dapat tengok fireworks dari dekat and kat atas kepala...cantiknyaaa... I was so so happy.....The fireworks finished at 12.08am. Baru la I teringat I lupa nak kissing-kissing dengan husband I. Cepat-cepat both of us kiss each other (eh..tak yah malu baca nie... haha..). Sekali chup je, tak de la sampai pusing-pusing tengkuk kan... I cakap kat husband I that I managed to tumbuk belakang one mamat india or arab nih, husband I cakap I should have told him which one so that dia boleh bantai and kerjakan hidup-hidup...alahai... hero perkasa I itu..haha... 


After that we called Khairul and dia dengan Shida ada depan masjid. On the way nak jumpa dorang, I kena stop halfway kejap sebab nak balas the whatsapp and sms wishing me New Year and I wish them back. Jumpa Khairul and Shida kita orang terus ke parking and mula tu ingat nak minum-minum sebab takut jam but we decided to give it a try. Nasib baik la tak jam, sikit je, Syukur Alhamdullilah. Then we decided to have our minum-minum at PapaRich kat Seri Rampai. Around 2.30pm we went back.  Balik rumah I terus mandi, bukan sekadar mandi sahaja, I siap mandi wajib/mandi hadas you...punya la geli sebab bergeselan dengan dorang-dorang nih...

Despite having some of the unpleasant thing happened to me, I’m still glad that I went there last night to see the fireworks because it was one of the best experience in my life.. Siang-siang I dah cakap dengan husband I, 31st nanti I nak datang and celebrate kat sini sebab nak tengok fireworks lagi..hehe..macam budak-budak je kan...
 
*Yela..so much for berazam tak nak tidur lambat nak jadi muslim yang lebih baik, pukul 4.30am baru masuk tidur pagi tadi and missed my morning solat, so much for berazam nak jaga kesihatan, masa kat paparich I minum milk soya pudding and setengah pau dim sum, so much for pesan jangan buat maksiat during New Year, but I bersentuhan tanpa sengaja dengan bukan muhrim masa kat KLCC and bontotku di cemari, so much for berazam... sigh*
 
Masakan Tahun Baru


This was my second food that I cooked for this year, vegetable macaroni soup, the first was roti sandwhich telur, tak sempat nak ambik gambar kerana telah di mamam oleh sang suami... Hari nie both of us makan sangat lambat around 5pm tadi sebab busy berkemas and furthermore I kan nak berdiet..

This is my menu for today;

I drank a glass of apple juice around 11am and then around 12pm I makan two slices of roti sandwhich telur. Pukul 5pm tadi, I makan vegetable macaroni soup. After that I had two fresh apples. Malam nie I akan minum tea panas and maybe a slice of cake, itu saje...

Sekian catatan I di hari pertama untuk tahun ini....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku