Weekend's Update


(Brownies at San Francisco Steak House at WM)

Saturday

Tak ada apa-apa interesting pun yang berlaku kat I last weekend but saje nak story...

Last Saturday we went out to lunch kat San Francisco (bunyi macam jauh je eh..kt California US nun). Since the place is near at Yati’s school, I dropped by to pass something to her to pass to Ida. She was not there as she had something urgent to attend to. I passed it to her worker. Makanan kat SF nie not bad, portion sangat banyak, service bagus, cepat and waiter/waitress are quite friendly. Lepas makan, we decided to go to Ikea sebab nak cari adjustable kaki meja. Nak tinggikan meja because all this while, meja untuk I sketch/draw was low and not suitable for that purpose. Furthermore untuk jahit menjahit nie sepatutnya tinggi macam kat Project Runway.

Sampai sana, as usual orang ramai, in fact sentiasa full pack. Nak cari parking was not easy. Masuk situ as usual, macam theme park. Yang paling I menyampah bila orang jalan slow-slow and borak kat tengah-tengah tempat orang bejalan. Bangang betul la dorang nie. Kalau nak borak, diri tepi-tepi ler. Lepas mencari-cari, akhirnya betemu la jugak dengan kaki meja nih. Mahalnya satu batang cost about RM45.00 kalau dah empat.. Ndak tak ndak beli la jugak, takan nak pakai dua kaki and yang lain tu pakai batu batakan..imagine… Then husband I belikan kerusi tinggi sekali. I kata tak payah la kerusi yang kat kitchen counter kat rumah tu ada. Dia kata tak pe. Then dia ambik yang jenis lebih kurang sama dengan kayu and colour kat rumah. Then dia nak beli papan meja. I kata tak payah sebab meja dah ada kat rumah, tukar kaki je. Lepas tu sibuk la I kata, cari la bini macam I yang berjimat cermat, tak mintak macam-macam, sungguh bertimbang rasa (uweekk...), kira up kan I punya profile la.. Husband I kata, yela yela..mana nak cari bini macam I yang sangat action…mencik I tau…

Lepas dia simpan barang kat kereta, kita orang jalan-jalan kejap and beli a few t-shirt kat situ. Murah je, 3 for RM50. I beli size besar sebab badan I dah naik huhu.. Lagipun I tak nak pakai yang sempit sempit menampakkan shape badan, apa la shape badan yang nak I tonjolkan selain dari perut yang mengelebeh dan nenen yang lapang ini… I pasrah you… Balik dari situ, stop Carrefour buat marketing sikit…

Sunday


(One of the picture that I took during my assignment at the workshop on the last day)

Last Sunday was my 3rd lesson and last day attending Nikon Workshop nie. Ahh..lega, tak sabar I nak abiskan kelas I nie. On our 3rd kelas nie kita orang belajar pasal photo composition. It is more on a talk, discussion pasal gambar-gambar. It was very interesting tapi sangat memenatkan. We went out for our assignment too. Lepas ambik-ambik gambar we would discussed and talk about why we took the pictures and what was in it, etc. texture, mood, shape, colours etc. I’m glad at least ada la jugak knowledge walau tak se terror mana kan..

Habis kelas, husband I nak antar I pegi spa, mulanya I malas sebab I penat sehari suntuk kat kelas Nikon nie. Furthermore, we watched a lot of slides so lampu kena padam and ini membuatkan mata I sangat penat. Lagipun I ingat balik rumah, nak mandi cepat-cepat and baring je. Tapi husband I pujuk-pujuk sebab dia kata nanti sure badan I segar and dia kesian tengok I complaint tengkuk I asyik lenguh aje.

So I choose Dwi Day Spa again sebab dia punya urutan superberb! Dalam banyak-banyak spa yang I dah pegi, nie la paling best sekali. I tak buat appointment, main redah aje..so typical me. Nasib baik ada slot walaupun ada pelanggan kat situ. Seperti biasa seluruh badan (termasuk bahagian yang I maksudkan sebelum ini) di sental, urut dan di masker. Lupa nak bagitau, aritu sebelum masuk ke dalam bathtub yang penuh buih tu, badan I di masker/lulur dulu sampai kering. I tanya apa tujuannya, therapist tu cakap untuk menegangkan kulit..wah.. penting nih. Lepas abis mandi semua and sebelum balik, therapist nie bagi lotion and mist untuk I sapukan dan semburkan seluruh badan. Well, apa lagi I sapukan ke seluruh badan I and sembur semahunya sampai basah badan I...

Until today, badan I masih bau rempah ratus masker yang harum semerbak itu walaupun I dah beberapa kali mandi.

Sekian, again my not so interesting weekend… Ah this coming weekend pun akan busy jugak sebab siang-siang dah kena pegi somewhere else!

Comments

slm sis i try google dwi day spa xjumpa kat maner ya sis blh bagi tau tak tq
Misty said…
sis dah tulis add kat comment mawar yg kat atas...:)

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku