Saturday, April 30, 2011

I Baked A Muffins Today!

(Tada... Prune & Lemon Muffins from my kitchen :))

(Bahan-bahan simple and senang nak cari)

(Semua bahan di campur)

We were supposed to go to a wedding event today at another state but since my husband masih kurang sihat lagi so we decided to stay at home sebab antibody beliau masih lemah lagi. But I know the main reason was because dia memang kureng sikit kalau pegi ke majlis perkahwinan, kenduri or tempat-tempat yang ramai orang. Dia rimas and tak tahan panas. Since I nie isteri yang menurut kata (yela tu..), I kata up to him.

(Sebelum dimasuk ke dalam oven)

(Selepas keluar dari oven)

Hari nie terlajak bangun pagi sebab malam tadi tidur lambat sebab tengok macam-macam series yang I DL. Masak pun habis dekat pukul 1.30pm and husband I beli sotong sebab dia teringin nak suruh I masak sambal sotong. Padahal semalam beria-ia suruh I masak kari ayam. Lepas lunch, sambung menonton lagi. Petang, I decided to bake a muffin selepas check-check kat buku resepi. Bahan-bahan dah beli a few weeks ago. I tak pernah buat muffin kalau cupcake pernah la tapi a few times aje. Ala..muffin and cupcake same je kan.. Jadi la jugak and tak manis.. lega I, sebab I memang jarang buat cake cake nie, boleh di kira dengan jari.

No comments: