I Baked A Muffins Today!

(Tada... Prune & Lemon Muffins from my kitchen :))

(Bahan-bahan simple and senang nak cari)

(Semua bahan di campur)

We were supposed to go to a wedding event today at another state but since my husband masih kurang sihat lagi so we decided to stay at home sebab antibody beliau masih lemah lagi. But I know the main reason was because dia memang kureng sikit kalau pegi ke majlis perkahwinan, kenduri or tempat-tempat yang ramai orang. Dia rimas and tak tahan panas. Since I nie isteri yang menurut kata (yela tu..), I kata up to him.

(Sebelum dimasuk ke dalam oven)

(Selepas keluar dari oven)

Hari nie terlajak bangun pagi sebab malam tadi tidur lambat sebab tengok macam-macam series yang I DL. Masak pun habis dekat pukul 1.30pm and husband I beli sotong sebab dia teringin nak suruh I masak sambal sotong. Padahal semalam beria-ia suruh I masak kari ayam. Lepas lunch, sambung menonton lagi. Petang, I decided to bake a muffin selepas check-check kat buku resepi. Bahan-bahan dah beli a few weeks ago. I tak pernah buat muffin kalau cupcake pernah la tapi a few times aje. Ala..muffin and cupcake same je kan.. Jadi la jugak and tak manis.. lega I, sebab I memang jarang buat cake cake nie, boleh di kira dengan jari.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku