Housewarming Rumah Baru Wo

(Si girl yang naughty dengan salah satu pose nya. Gigi depan dia terhantuk and ada gaya-gaya menjurus macam gigi Wo hehe...)

Semalam, around 12pm husband I balik rumah sebab we are preparing to go to Tampin to visit Wo and the family. Around 2.45pm after Friday prayer both of us pun berangkat. Wo were having a housewarming at their new house. They bought the place/house somewhere around February this year. Three weeks before the event, Wo had called me up and asked me to bring a pudding as a desert. I as usual, buat yang paling senang je, what else kalau bukan jelly konyaku hehe… Eh, susah nak buat tau, masukkan serbuk konyaku dalam air panas mengelegak and tuang kat acuan hehe. Malam sebelum berangkat tu my SIL called to invite us to Aye’s birthday but since I dah berjanji dulu dengan Wo, I had to decline the invitation. I feel bad tapi dia bagi tau last minute.

Around 4.45pm sampai kat Bandar Tampin and I terus sms Wo sebab tak tau rumah baru dia kat mana. A few minutes later Wo pun datang and kita orang ikut kereta sampai ke rumah dia. Lepas letak barang ajak Bigail and bestfriend dia ke KFC sebab kat rumah tadi cuma makan mee hoon goreng and roti telur yang I masak earlier on, dalam kereta. Lepas menlepaks Bigail and bestfriend nya kita orang ambik birthday kek sebab wo combine kan sekali housewarming and Bigail’s 16th birthday.


(Birthday cake Bigail)

Malam tu ramai jugak orang-orang yang Wo jemput selain dari kawan-kawan office and sedara belah laki dia, kawan-kawan sekolah Bigail pun datang sekali. Meriah sungguh and the food was so delicious tapi panasnya Tampin nih, panas dari kat KL. I dengan husband I non-stop berpeluh and mengantuk yang amat lepas makan. Tapi I tak makan banyak sebab tau je la I punya perut kan jenis yang sangat sensitive. Sesambil tu I ambik gambar persekitaran and duduk-duduk kat luar sebab like I said earlier, kepanasan. Dan malam tadi, I rasa hati bagai di garu-garu tak tertahan sebab tak dapat tengok Maharaja Lawak episode 2, sedih giler hahaha… I dah terpikir-pikir nak heret husband I pegi kat kedai mamak, which I hate and I don’t like to lepaking but demi Maharaja Lawak terchenta...but memandangkan we’re not sure where kedai mamak yang nak show this so tak jadi. Then I rasa macam nak ketuk je rumah orang sebelah bila tengok ada kuali astro kat atas rumah dorang hahaha…but I pendamkan aje. Then I check kat internet bila siaran ulangan tak jumpa la pulak. Meanwhile, officemate and jiran-jiran kat tempat Wo tinggal dulu datang peringkat berperingkat sebab some of them kerja ikut shift etc. Oh and Bigail was so excited because this is the first time dia celebrate birthday and sangat-sangat fun and I can see how happy she was…

Around midnight dorang semua balik and baru la I dapat mandi sebab rumah Wo nie tak ada bilik mandi kat atas. Lepas tu kita orang borak-borak kat bawah and after a while naik kat atas and Wo dengan I sambung balik berborak.


(We bought a few kilos of rambutans on the way back)

This morning, I checked again through the internet and found out that ada ulangan kat citra warna petang nie, wah I’m so happy. Husband I beli breakfast for all of us and lepas makan sambung lagi borak. Biasala kalau jumpa and borak dengan Wo tak ada cerita lain mesti mengenang kisah-kisah lalu yang penuh “kesengsaraan” dan “penganaiyaan” wakaka… And as usual mesti bergossip pasal family sendirik hahaha… I don’t know why we never get bored of the subject and I bet by now Bigail dah boleh buat buku base on our story over the years nih. Around 2pm kita orang berangkat balik although I masih belum puas nak bermesra dengan si girl yang sungguh hyperactive dan ganas itu. And also I still nak berborak dengan Wo lagi. We reached home around 3.30pm and in time for me to watch Ulangan Maharaja Lawak episode 2, as for my husband, dia kena keluar sebab ada hal.

Comments

che^amad said…
eh mlm tadi rasa macam komen kat salah entry aje.. keh keh
Misty said…
hehehe.. np sis gi check kt entry bawah
che^amad said…
heh ok kali ni dah komen di entry yg betul..
kalo nak donlod, sis boleh check kat website nih.. tapi kena donlod cepat pasal dengar kabarnya, pasni dorang nak privatekan website dan mgkin kena bayar pulak.. ini websitenya >>
http://www.teamaryzs.com/2011/04/maharaja-lawak-2011-sdtvrip-xvid.html
Misty said…
hahaa..wah thanks gab..xpe kalau org nk privatisekan ..go ahead la.. mesti ada cawangan lain lagi wakakaka....

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku