Update Sekali Harung....

 
Friday
 
(Husband I, Khairul and Shida) 

(Update kali nie adalah sekali harung sebab I sangat-sangat busy dua tiga hari nih..I wish I can write in detail sebab banyak adegan kelakar....)
 
Hallooo... last Friday, we went out with the pengantin baru to watch a movie "Hobbit" at GSC Pavillion. That was my first time sebab selalunya tengok kat TGV. Khairul booked through online. Anyway, kita orang makan kat foodcourt aje and lepas makan I decided to buy a two slices of cake, one for me and one for Shida. Itu maknanya I dah suka kat orang tu, walau sekadar membelikan sekalipun. Movie start at 9.40pm, so kita orang ambik peluang berpecah and menerewang sekejap sementara tunggu nak masuk panggung.. I was sort of worried that we might be sitting with orang bodoh kaki bercakap but was so glad that kita orang duduk yang double seat tepi sekali. Dorang kat depan, kita orang kat belakang. Ada la jugak I terdengar orang cakap-cakap non-stop but it was far from us... thanks God.  Oh and the seat was so comfortable and besar..tak macam kat panggung yang satu lagi (tanpa menamakan tempat itu kerana tidak mau kena sue wakaka..) yang kecik, sempit dan belakang seat yang rendah itu.....
 
Oh yeah...best jugak cerita nie, although it was a bit slow in the beginning. Biasalah movie pengenalan is always like that. Habis show, we went back to our car and on the way turun escalator, I tengok ramainya manusia macam kecoh-kecoh je, rupa-rupannya ada acara berdansa kat dalam club...ceh la sangatkan... Muka-muka dan perangai kat dalam tu macam orang baru lepas kena pulas je wakaka....
 
Saturday
 

Yesterday we went to have our lunch at Sushi King. Lama dah tak makan kat situ or even makan makanan jepun nih... Rasa sedap la pulak. Then we went to KLCC to look for my new *batuk-batuk manja* samsung galaxy note II punya cover and aslo to put a screen protector. Kisahnya begini, last Friday, husband I balik lunch and cakap kat I, dia ndak handphone I, dengan muka penuh serious, I tanya kenapa, dia kata dia ndak saje je. I kata ok but dalam hati nie mesti dia ada belikan I hp baru. Lepas tu I pegi atas meja makan ada satu bungkusan plastic hitam, I tengok dia and dia senyum-senyum and cakap kat I, its for you. Wah... I sungguh gembira, ofcourse la takan sedih kan. So I pun sibuk la set up, transfer whatever it is/was. To me tak ada bezanya dari hp lama note I, I, cuma nampak slick sikit la note II nie...
 
Anyway, ramainya orang kat KLCC semalam, ada some kind of function etc kat fountain kat luar. And also ramai budak-budak dress up macam komik kartun jepun, kawai etc.. seronok jugak tengok akan kepelbagaian itu. Husband I suruh pegi ambik gambar tapi I malas la pulak. On the way back, we decided to do some groceries for the tetamu that will come during xmas holiday nanti.. Wo and family la..bercuti kat rumah I...
 
Sunday
 

We were so busy this morning clearing one of the room for Wo's and family who will come tomorrow and spend a few nights at our house. Mula-mula husband I suggest kemas masa balik but I kata baik la kemas pagi-pagi so that bila balik dah penat nanti. Anyway, today is the last day of Big Bad Wolf Sale so we decided to come again for the very last time. I whatsapp Aida, one of our anak buah to join us. Dia tak berapa sihat ada demam-demam sikit, I rasa guilty la pulak sebab ajak dia but I was so glad that she could make it. Husband dia tak ada, main golf, Arina and Syahmi kat rumah nenek and datuk dorang. Lepas ambik dia, Aida suggested that we have our lunch at Restaurant Ratu (makanan padang). The food was ok and simple je, I have no complain. Kita orang tinggalkan kereta kat rumah Aida and naik kereta dia, it was so comfortable berbanding dengan kereta hazab calar balar and nak roboh kita orang tu. Sampai kat Mines, berderet kereta nak masuk parking.


Masuk dalam convention centre, wah...ramainya orang. Aida terus hilang ke mana and seperti biasa husband I yang tak boleh berenggang itu sentiasa di sisi I dengan beg recycle hitam beliau. I tak beli buku untuk baca instead I beli banyak buku-buku resepi. Dari haritu lagi I dah aim nak beli on the last day. Husband I banyak beli buku for himself, not for reading, you know husband I bukan suka baca buku but dia beli buku pasal keretapi etc.. Dia suggest a few books for me to read, I kata I dah banyak beli and kalau dia jumpa apa-apa yang bagus, dia ambik aje. Bila husband I dah ambik a few, he showed it to me, I kata ok sambil lalu because I was so busy belek-belek buku resepi. After I done with my recipe book shopping, we went to look for Aiza's (Aida's younger sister) kindie books for her school. I ada sms dia ajak join sekali tapi dia kata dia tak ada duit and mintak sponsor. I kata no probs. Buku budak-budak pun tak mahal we managed to get as cheap as RM2.00 to RM3.00 and paling mahal RM8.00 with the help from Aida.
 
On the way nak ke cashier sempat lagi I grab a few buku resepi lepas belek-belek sekilas lalu. Then I bought one hardcover book for me and Aida. Haritu I dah belikan dia but I just feel that I want to buy another one for her. She is such a nice niece, matured and responsible one. Bila dia complained pasal one of our family member, kadang-kadang geli hati I because me and my husband still think of her as a kid... Yela kan dari kecik dah dengan dia and kenal dia...
 
Anyway, I was so happy today as I managed to get which book that I want. Lepas hantar Aida balik rumah, lepak kejap kat rumah dia and then we went to WW to buy a few groceries yang lupa nak beli semalam and tapau some food.
 
Sekian catatan wanita yang rasa sungguh "bersalah" kerana update tanpa sepenuh perasaan dan secara terperinci, tapi nak jugak update sebab nanti tak ingat and malas di kemudian hari...

Comments

vagg-nini said…
nak Nigella Feast tuuuuuuuuu hahahaha.
aritu ada mintak kwn tlg belikan.
dia ckp dia igt dh masuk dlm bakul dia yg tu, balik2 tgk tak masuk rupanya.
mintak kwn lg sorang belikan.. tetibe dia xjadi pegi plak. frustnyaaaaaaa
Sis Claudia said…
laaa.... you should told me..sure sis akan belikan...big bad wolf dah abis on sunday...yang sis pegi aritu, xpe next time kalau ada buat lagi,I will let you know...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku