Update

I was "walking" around as usual, I baca apa-apa blog that comes to mind until I found one blog yang I rasakan sungguh-sungguh durjana. Blog owner nie mendedahkan perihal laku seorang yang sangat berpengaruh kat negara kita nie. I don't know why dia berbuat demikian. Article yang dia tulis tak panjang tapi disertakan dengan gambar-gambar orang yang dikaitkan dengan individu berkenaan dan tulisan pun tak banyak tapi sudah cukup mengaibkan orang berkenaan. So I check akan kesahihan cerita yang dia sebarkan dalam blog dia sebab I rasa tak puas hati and curious.
 
You see, I'm not the type of a person who can simply believe or terima what was said especially kalau subject itu meragukan. So I went and do my own research/check around/google. I read a few blogs on the said issues and I found it was totally a lie. My instinct was right. Hati I sungguh meluat walaupun individual yang di perkatakan itu tiada pertalian saudara dengan I but I feel that it was unfair for this penulis blog to simply post whatever without thinking or maybe hanya untuk mendapatkan traffic. Tak takut ke? Tak malu ke buat-buat cerita macam tu? Ada bukti ke? Buat la homework dulu makcik oii...
 
And yang megomen tu pun one thing, korang nie apahal? ada otak ke? kenapa tak pikir rather then simply terima bulat-bulat apa yang dia tulis.  Rata-rata percaya dengan apa yang diperkatakan oleh si penulis blog nih. Orang yang baca and komen mesti bagitau kawan-kawan dorang, kawan-kawan dorang bagitau kawan-kawan dorang, sedara mara and so on...But I'm glad ada sorang menegur dia.
 
So I decided nak tinggalkan komen, mind you, I tak pernah tinggalkan komen walau I disagree macam mana sekalipun. Tapi penulis blog nie tak terima Anon. Then I pegi kat shoutbox dia, I tinggalkan message ringkas, I sebut title yang dia tulis and I paste link blog yang menceritakan pekara sebenar, actually banyak lagi link blog lain. I malas nak tulis panjang-panjang or nak komen macam bagus. I tak tau dia akan delete ke tak and I don't care. I still don't know why dia tak check around. Even kalau cerita individual berkenaan tu betul (which is not) tapi dia still tak baik buat macam tu, sampai hati dia... Orang yang di tuduh tu kena jawap interview and family serta anak-anak dia question dia lagi... Kesian dia...  
 
Ok here's the thing sometime (most of the time maa..), I hairan kenapa certain blog nie mempunyai follower yang tinggi dan famous? No I tak jealous sebab banyak cara boleh bagi blog kita famous and rating tinggi. Depends on the individual. But, I still hairan why? Sebab bila I masuk blog-blog orang nie, tak de apa yang interesting or best pun (wah..belagaknya). Cerita langsung tak menarik and tak informative to say the least. And some of them main copy paste dari blog orang lain or dari berita commercial. Then I realised, orang yang suka pegi kat blog dorang nie pun sama level dengan penulis blog nie, tak ada taste...hahaha..mampus kena pelangkung...larriii...  Makanya, sesiapa yang rajin baca blog I nie secara senyap atau nyata, percayalah korang memang high taste, intelligent and ofcourse..my favourite people in the world (macam ayat kempen je kah kah...). 
 
Sekian catatan wanita yang belum mandi di saat ini....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku