Friday, February 12, 2010

Husband I Kena Finger


Hari tu kan husband I balik rumah terus pegi kat I, masa tu I tengah tengok American Idol. Dia ngadu kat I, dia kata macam nie... “ Ada orang bagi I FINGER”. I terpegun kejap sebab it was so unexpected and then I laughed, I laughed as hard as I can, I laughed penuh dengan exaggerate nya ...Cerita dia macam nie... ada kereta datang dari jauh drive dengan begitu laju, husband I pulak berenti dekat tengah-tengah simpang tapi dia bagi ruang yang luas, cukup untuk kereta yang laju tu membolosinya. Then dia perasan, orang dalam kereta bercermin gelap tu angkat-angkat tangan and bagi finger kat dia sebab, kira macam block jalan, padahal that car can go through easily.. Sekali husband I cerita lagi, husband I balas dengan mengepalkan tangan kiri dia dan dia tamparkan kat telapak tangan kanan. Then dia cakap bila so call gangster berantai emas dalam cermin gelap tu nampak terus kereta tu pecut lari... (ini versi husband I la..I tak ada kat situ I tak tau...) So anyway, yang membuatkan I gelak and rasa kelakar was... sebab pertama... husband I punya ego yang sungguh hebat, so I guess it really bruised his ego badly.. Second.., sebab muka dia kan macam muka nerd and gangster so it look so funny to me bila kena macam tu. Ketiga...sebab dia tak dapat buat apa-apa atau bertindak balas selain mengaagah dengan tangannya sahaja, sebab masa tu dia dalam kereta and tengah jam.. Keempat..sebab memang I suka gelakkan dia... muahahaha...

So diapun bercakap dengan penuh emosi, dendam kesumat yang teramat sangat, dia kata kalau dia dapat mamat tu, dia akan patah-patahkan badan, dia akan bantai sampai hancur, dia akan sebat sampai mati...dan bermacam-macam lagi la cita-cita murni yang akan dia laksanakan.. Sambil tu I peratikan kepala dan tangan dia siap-siap dia demonstrasikan kat I, kira unsur-unsur hero ketamilan beliau memang sungguh menyerlah. I pulak non-stop gelak..lepas tu I pikir baik la I stop, orang kalau tengah marah kalau kita gelak tak pasal-pasal third party kena sergah...kang berlaku la pulak adegan memujuk rayu, Fantasia Bulan Madu....Then I bagi nasihat seposen, I kata, “you pukul or bunuh orang nanti masuk penjara, I tak nak visit you kat sungai buluh tu. Jangan harap la I nak bawak mee goreng favourite you atau ayam kari idaman kalbu you tu.. “.

Dia kata, orang macam nie, dalam kereta je berani, itu ini, cuba la keluar, badan mesti kecut. Dalam hati I, tau la badan tu besar bagak. Then I divert dia punya attention kat bende lain, tak koser I nak dengar orang tua nie membebel sorang sorang. Lagipun kalau layan makin menjadi la dia... Lepas tu I tengok dia pegi mandi and senyap kejap...Ingatkan dah berlalu kisah penderitaan dia... Nooo, dengan kain pelikat yang digulung besar serta tinggi tinggi disekitar pinggang dia yang takde size tu... dia bukak cerita balik, kali nie dengan penuh sadis lagi tragis.... adeeiihhh parai aku.... (adeihh, mati aku).....

Me : I isteri yang kejam, langsung tak bagi suami emotional or moral support hahaha...

6 comments:

vagg. said...

wakakakakaa
tell u what
reading the first paragraph pun dh sakit perut gelak.
kepal2 tangan tumbuk kat tangan lg satu hahahahahahaha.
tuh gaya i kalau tgh geram ngan gab!
hahahahaha.

and i cannot imagine abg H ngan muka marah dia. lepas tukar baju pun sambung balik hahahahahahahaahahahahahah

Claudia said...

hahahahahahaha... ohh rupa-rupanya vagg sepesen dgn abg H gak hahahahhaha... sis dapat bayangkan wajah kegeramanmu itooooo hahahhaha..

vagg. said...

ahahaha tp tuh kalo time marah bergurau la.

kalo tgh drive.. ada jmpa yg jenis gitu.. mmg hangin gile. tp xde la smpai nk kepal2 penumbuk. hahahahahaha this entry is sooooooooooo hilarious. couldnt stop laughing. nih baca lg skali trus nk gelak lg.

Claudia said...

vagg, kalau sis nak cerita pasal perangai abg H vagg tu, sehari pun tak abis. Ini pun sis pikir dua tiga kali nak share ke tak nak but. Lagipun sis xmo gelak sorang2hahahhaa...

fiez^^fiezryn^^fiza said...

hahahahha adoiiiiiii hai.... ayat gelak guling.. siap boleh kata..klu masuk penjara sungai buloh xmo anta mee goreng ngan ayam kari.. hehehehhehe hero tamil pas neh kena mkn capati lak la...

Claudia said...

fiez,

hahaha... betul sis kalau dia start pikir nak bantai org terus sis guna ayat tu..kasi dia sedar sikit hehehe... biar dia takut...