Thursday, February 18, 2010

One Night In PD Episode 3

Swimming Pool dari pelbagai sudut

(Gambar dari bilik mandi)

(Gambar dari tepi)

(Gambar dari Verandah)

(Gambar dari Verandah)

(Verandah mengadap laut dan chalet di bawah)


(Bilik mandi)

Husband I bagitau, hotel nie tak ada in house/room wifi, meaning kalau nak bertenet kena turun kat lobby... Really?? Teruknyaaa.. Leceh betul, patutnya dorang kena buat in house punya... again buat I frust. So anyway, pusing-pusing cari tempat makan macam tak ada yang menarik je kat area situ, so we decided to order room service je.. But before that kita orang jalan-jalan kat chalet kat bawah and steal steal picture dulu sambil tu husband I ber viewcam and ask me to say something. Part-part nak berlakon nih la yang I lemah sebab tak tau nak cakap or nak explain apa-apa. Kalau mengarah tu memang I pakar la kan... kui kui. Lepas pusing-pusing kat kawasan hotel, kita orang pun decided to bertenet kat lobby dulu sebelum naik atas and order room service. Duduk kat lobby cari plug to plug in my lappy... ada satu aje and ada budak cina nie guna. Then husband I mintak extension kat front desk. Tunggu-tunggu tak sampai-sampai. Then after a waiting for like ½ hour, husband I dah bengang, takan la tak ada, then dia pegi kat front desk tu and tanya lagi. Then orang tu bagi. I was like what??! Why can’t they tell us extension tu dah ada and we datang ambik instead of us waiting for them. Padahal kita orang depan lobby tu and they can see us... Macam C#*#ka aje!


(Mula-mula masa mandi I tak perasan brand apa tapi bau wangi semacam bila I check wah..barangan mandian Aigner)

Anyway, kita orang bertenet betul-betul sebelah bar atau dengan nama penuhnya Lanun Bar. Husband I kata sesuai betul nama tu sebab yang masuk pun macam muka lanun hahahaha... So kita orang yang kat luar tu boleh dengar dengan sejelas-jelasnya la penyanyi-penyanyi bar tu nyanyi.. Semua lagu dorang tibai siap pecah-pecah suara lagi. I tersengeh-sengeh sorang and kekadang nyanyi sama tapi dalam kapasiti suara halusss lagi muluss..



(Room service food)

Lepas abis beretenet sampai pukul 12am. We make our way to the hotel room and I terus order room service. I order Kway Tiau Goreng and husband I order Mee Goreng Mamak. I don’t expect service to be good and fast. Well..dalam setengah jam to 45 minutes makanan kita orang sampai. I punya dah sejuk but I’m tired of complaining and all.. sebab dah agak dah. Lepas makan, tengok tv, I baca buku sikit and zzzzzzzzzz...Ingatkan nak mandi malam-malam tapi mata dah ngantuk sangat...


(Breakfast)

The next day, kita orang breakfast awal so that tak payah kecoh-kecoh dengan orang ramai. Breakfast biasa la standard. Lepas makan kita orang cadang naik atas, mandi manda lagi sebelum balik. Lepas mandi manda di kolam tasik madu itu, kita orang siap-siap and check out around 11.30pm. Regardless all the obstacle and not so cool experienced that we went through, such as jam giler and service yang tak bagus... we still managed to have a good time. Out of something bad there is always something good ... Depends kepada hati... Will I come again to the hotel, Yes, No, Maybe hahaha..


(Breakfast)

Room rate kita orang aritu was RM630.00++ pernight sebab datang weekend and Super Peak hour. Kalau hari biasa RM500.00++. Ini rate kat Tower Block and Sky Pool Villa and kalau Kyp Pool Grand Villa lagi mahal.

Kalau rate kat Lanscaped Garden and Water Villas is different.. check kat website dorang.. http://www.legendiwh.com.my/.
Tower Block
Sky Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM500++, Peak RM580++, Super Peak RM630++
Sky Pool Grand Villa - 3 King Beds, Normal RM650++, Peak RM850++, Super Peak RM900++
Landscaped Garden
Garden Pool Villa - 2 Kings Beds, Normal RM450++, Peak RM550++, Super Peak RM600++
Grand Garden Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM550++, Peak RM 630++, Super Peak RM680++
Water Villas
Deluxe Pool Villa - 1 King Bed, Normal RM428++, Peak RM500++, Super Peak RM550++
Executive Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM528++, Peak RM600++, Super Peak RM650++
Premium Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM600++, Peak RM680++, Super peak RM730++
Grand Pool Villa - 2 King Beds, Normal RM700++, PeakRM780++, Super Peak RM830++

Me : I suka tempat nie sebab cantik and siap dapat award for best design tapi service je yang I tak puas hati...

2 comments:

rizz said...

cantik tmpt ni....bolehla pasang angan2 nih....hehe

Claudia said...

ituler rizz..kalau boleh semua sudut sis nak snap snap