One Night In PD Episode 1



(Dalam smart tunnel)

I sungguh “busy” or should I say teramat la malas untuk meng update blog I beberapa hari nie.. Bukan apa, idea tu rasa macam terbantut...yela... fb punya pasal la...Hajat murni I nak meninggalkan games games yang melalaikan itu tidak kesampaian lagi...benciiiiiiii I..I hate myself for not being able to parted with those evil games! Lagipun I baru je upload gambar-gambar kat lappy and nak resize lagii..banyak kerja.

So anyway... last Saturday, husband I ajak spend one night kat PD. I was hesitate memula tu but memikirkan sekali sekala keluar dari KL why not? Lagipun takan la everyweek nak ngadap shopping complex yang merata-rata kat sini..bosann ooo..

On the day itself, which was Saturday morning, I bangun awal sebab nak masak kat rumah and bawak food kat hotel memandangkan it was not easy to look for tempat makan yang menyelerakan kat PD, maybe ada but both of us tak tau kat mana nak cari at the last minute. Beside mesti lapar bila sampai sana and in time for lunch. I masak kari ayam idaman kalbu, telur dadar dan mix veggie with glass noodle. Around 12.22pm, we made our way to the highway. We budget sampai sana around 1.30pm. Mula-mula everything went smoothly, the road was clear. Husband I couldn’t believe his luck and nonstop complementing ourself of how good the timing was that he figured that mesti pagi tadi jam giler... Five minutes after husband I basking in his glory/luck, tiba-tiba in front of us berduyun-duyun kereta was moving in a very slow pace. Tekejut both of us, baru nak bergumbira ria. Ingatkan sekejap aje..tapi OMG lamanyaa..orang jalan kaki pun dah sampai.. Then acara sumpah menyumpah pun bermula. I apalagi, all the “nice-nice” word keluar dengan lajunya.. Semua kereta yang jalan slow salah hahahaha...

I mengomel non-stop sampai lapar. Then I ambik mix veggie campur glass noodle and terus I makan, sesambil tu I suapkan kat husband sekali.. Satu botol air dan satu kotak air I minum... I try to divert attention I kat bende lain...Tak jalan jugak.. The weather was so hot eventhough I put aircond in full blast.. Tiada lagi nyanyian dari suara I yang ala-ala alto ini yang mengiringi nyanyian di radio disebabkan perasaan geram, sakit hati dan bosan akan kelembaban dan jam yang tak tau bilakah penghujungnya.

Lepas penat I mengomel, I tertidur.. I was hopping bila I bangun nanti akan sampai la nanti. Husband I yang menjadi pendengar setia dalam paksa I guess was so relieve that bini rimau tak ada gigi (dia bagi I gelaran tu) dia nie akhirnya senyap. Lepas sejam I pun terbangun dari peraduan I and I was shocked that kita orang masih lagi kat highway.. What the heck?!!! Apalagi, ma’am nie pun sambung balik omelan, luahan hati dan perasaan ketidakpuasan hatinya akan jam jam ini.

Kejap- kejap I tengok jam kat kereta and kat tangan I, jam dah dekat pukul 2.30pm tapi both of us masih kat highway.. Tiba-tiba I terasa nak buang air kecil yang amat sangat...yela.. minum air banyak lagipun kantungku kecilll...... ahhh sudahh..apa lagi bertambah bising la I. Husband I senyap aje tapi I rasa dalam hati mesti nak pengsan dia gelakkan I. Nyampah I.. Husband I kata nanti he will find a place for me to melepaskan niat kecil I itu..I kata nooo..I nak kat hotel jugak. Then front desk kat hotel called tanya datang ke tak, husband I kata around 3pm nanti sampai..

Masuk Bandar PD, OMG, jam lagiii... and can you believe it..banyaknya traffic light... Makcik nie pun bertambah-tambah banyak la idea nak bersumpah seranahnya...sesambil menahan diri dari nak buang air kecil. I cakap kat husband I, that’s it I tak akan nak datang lagi...I serik cukup serikkk... Sampai je kat hotel I tak sempat tunggu husband I nak park, terus I keluar and cari toilet kat hotel itu. Lama jugak la I membuang buang kecil tuuu...fuhhh legaaaaa..... Almost 3 hours baru sampai PD.. gilerr lamaa.. bersambunggg....

Me : Petang nie I continue episode kedua kalau I rajin hehehe...eh almost petang dah nie...

Comments

rizz said…
honeymoon ajer sis nih....hehe.....
Claudia said…
hiii rizzz...wow lama menghilang..pegi mana?? miss youuu so much..

Tak de nye honeymoon..sourmoon ada la.. hehehe..org veteran pegi berchoti choti hahaha
nak tgk gamba kari ayam.............
hehehe napa la abg montel x tgkap gambaq ketika aksi sis tdo dlm keadaan ternganga tuh.. leh tgk muat saiz bola pingpong ker bola ragbi.. hehehhehehehehhe
Claudia said…
next time kalau sis masak kari ayam sis akan paste kan. Aritu lapar giler tak terpikir dah hahaha..

ituler nasib baik dia tak ambik gambar bini dia tidur dgn mulut ternganga luas hahahaha..
rizz said…
bkn hilang sis..huhu sis..opis ni block semula ym ngn fb..hangen tul..mlm smpt check fb kejap ajerr...

blog sis ni pun shoutbox tu kena block gak..hampess....

ellehh sis tu..banyakla sourmoon nya....hero dgn heroin mestila ber honeydewmoon...hehe...
Claudia said…
ye ke..ala sedihnya.., teruk la office rizz tu kan..yg penting kita tak lost contact kan...

kalau la rizz boleh baca apa pump, roxy and fiez tulis kat shoutbox tu hahahahaha.. mereka dan sis masih seperti dulu hehehe...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku