Another Example Of Stupidity


Dah mampos buat cara mampos la.
Oleh : AdukaTaruna

Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid
(Apa dia rasa kalau orang cakap macam tu pasal father or family dia?)

Petang semalam I surf as usual then I stumbled upon another “not interesting” blog. Title is a bit catchy “ Permohonan Maaf Kepada Seluruh Rakyat Malaysia”. I immediately clicked and wah... tekejut I baca the reason why dia minta maaf. I tak pernah dengar nama or tahu pasal mamat nih. Tapi secara tak langsung dia menjadi “cheap thrill” akibat dari kelancangan mulut/jari dia seperti kes Hani Tarmizi but worse! How could he be so stupid enough to say such thing? I’m not a Johorean but I can understand how they must have felt when their leader/head of state di hina macam tu. Tak ada respect langsung. Sungguh keterlaluan, angkuh dan bongkak statement dia. I thought kita orang timur dari kecik dah dibekalkan dengan sifat-sifat mulia dan hormat menghormati. Then I baca comments and surfed blog yang memperkatakan tentang dia.

So malam tadi, I dah agak mesti keluar kat news. I dah siap-siap tunggu depan tv/berita. Yup, keluar kat berita malam tadi. And permohonan kemaafan dia tidak di terima. Ini big case. Mana boleh dibiarkan macam tu sebab kalau dibiarkan sewenang-wenangnya semua orang akan buat seperti yang dia buat. Then what is the point of having a Sultan/Raja yang menjadi payung negara yang berdaulat tapi you boleh mengeluarkan kata kata biadap macam tu?

Me : Instead of being disrespect pada yang dah pergi baiklah disedekahkan Al-Fatihah.

Comments

mmg bodoh la penulis blog neh punya ayat...gila ka.... tak fikir panjang ker hapa neh... macam mana la kehidupan dia seharian...
Claudia said…
ituler... latest news dia dah serah diri but not before dia bagi another statement bongkak... teruk betul!

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku