Monday, January 11, 2010

Visiting Si Girl Yang Naughty

(kira pose manja la tu hehe.. )

Last Saturday we went to visit my sister and her family. Actually dari last year lagi nak visit tapi asyik tertangguh with other things to do. Rindu pada dia and my nieces. Nasib baik dah siap-siap beli toys for the little one and a few shirts untuk anak dara remaja tu. Kita orang bertolak around 11.00am sebab nak stop beli breakfast and donut for them. Sampai sana around 12.30pm and the weather as usual tersangat panas dan humid nya. Me and my husband betul-betul tak tahan pegi situ and that was the main reason malas nak kesana, dengan peluhnya even on full blast aircond kereta pun rasa macam dalam oven.

The moment sampai kat pintu, I tengok si comel tu dah tunggu lepas tu belari masuk dalam. Cutenyaaaa niece I yang sorang nie. Geram I, kecik je badan dia tapi isi dan tulang keras.. Rasa macam nak bawak balik, action pulak tu, banyak songeh dan manja yang amat. Nak geget je. Naughty yang amat. Husband I yang memang famous dikalangan anak-anak buah dia sebagai seorang pembuli yang hebat, apa lagi ambik kesempatan usik dia.. cute betul dia dua orang. So Girl sibuk la dia main toys yang kita orang bagi.

(Perasan orang nak ambik gambar dia hehe..)

As for Bigail, she was so excited dapat baju baju yang kita orang bagi. Risau pulak I masa membeli aritu tu, yela budak-budak sekarang banyak taste dalam berfesyen nih. I bagi a few books for my sis yang I beli masa Big Bad Wolves Sale that day. I bagitau my sis, Fiez, Manda and Roxy kim salam kat dia, aritu lupa nak cakap kat hp. Lepas puas berborak and kacau-kacau budak comel tu kita orang siap nak ke pekan for lunch. Si Girl bila tau je nak bejalan (sebab Mummy dia siap tukar baju and pakaikan kasut macam orang kemasukkan hehehe...). Terus dia dah siap-siap bediri depan pintu, bila pintu grill dibukak belari terus ke gate, I cepat-cepat kejar. Husband I saje je kunci gate dari luar sebab nak girl menjerit...Kecoh kita orang kat luar. I marahkan husband I sebab usik dia, si Girl pulak duduk menangis adeeihh... Then I bukak gate and girl terus belari ke jalan (I siap jerit panggil dia... cemas masa tu) sampai tersungkur, berbekas luka kat lutut dia, dia nangis kejap then dia cepat-cepat masuk belakang kereta kita orang. OMG, gila ganas budak nih. Husband I usik lagi suruh dia keluar, dia buat tak tau aje... Husband I buat-buat tutup pintu kereta, dia pandang pun tak, dengan penuh confident duduk kat tengah-tengah seat... hahahaha..

(Aksi malu)

Kita orang makan kat our usual place each time we go there. Si Girl sibuk nak air ice blended soursoup, mulut dia masa rasa air tu (dengan sudu) buat I gelak giler.. Air ice blended kan sejuk, mulut dan muka dia was so funny. Kejap-kejap mintak and husband I as usual buat-buat tarik air tu. Then I teringat Fiez suruh ambik gambar. Susahnya nak ambik gambar dia, punya la sibuk berposing dan tak mau duduk diam (yang kat gambar tu...itula hasilnya). Abis makan, pegi ke shopping complex yang amat kecik itu sebab I nak beli towel untuk cover badan I sebab panas kena cahaya matahari dari dalam kereta. And sempat beli lagi toys untuk si naughty tu and a few titbits for Bigail. Si Girl nie tak padan dengan kecik, naugthy yang amat tapi I lebih suka lagi budak nakal/activemacam dia dari yang senyap sebab tak best la sebab tak dapat kacau and gelakkan dorang.

(Tak boleh duduk diam)
Then balik rumah my sis borak kejap and after a while both of us berangkat balik. One thing I hate visiting my sister was that, tempat dia tinggal tu panas yang amat sampai melekit-lekit. Balik rumah seluruh badan I and husband gatal-gatal as usual. How I wish dorang tinggal dekat, hari-hari I datang.

Me : So Fiez, nie la gambar yang sempat sis snapped :)

2 comments:

Anonymous said...

yeahhhh
ni adik abigail kan?
kalau x silap,sis penah bgtau kak dora dh bersalin
yeahhh..
pandai pose dpn kamera
so cute

-nakkal-

Claudia said...

a'hah adik bigail la tu...hahaha..kecik kecik tapi action lebih hehehe..