Monday, January 18, 2010

Weekend - Fri, Sat & Sun

Friday Evening 15th Jan, 2010


This past few days I was kinda busy and I thought of blogging something tapikan rasa macam tak dapat tulis apa-apa. Entahlah..idea tu ada tapi bila nak compose a sentence macam tak jalan aje hahaha... Dua tiga kali I pegi kat blog, konon nak dapat ilham tapi blank je.

(Pendant Marilyn Monroe dari dekat)

(Sembur kat badan lepas mandi..ahh... refreshing)

So anyway, last Friday evening, both of us cadang nak pegi makan and ntah macam mana agenda makan bertukar menjadi shopping mopping. We went to this kiosk selling vintage accessories, bags, dress etc. I immediately fell in love with some of the stuff there and took a few including a summer dress and a spring sweater yang nipis sesuai untuk negara kita nie. I tertarik dengan a quite number of body mist displayed on the table and decided to take one... bau sungguh harum dan menyegarkan.

(Air ruby yang pink tu sungguh delicious)

Lepas shopping both of us decided to try the new fastfood restaurant, actually tak tau pun ada fastfood nie but bila tengok macam sedap je orang kat situ makan, terus je masuk. Fastfood Popeye (hehe..teringatkan spinach), sungguh lazat pada tastebud I. Ayam disediakan panas-panas, mash potatoes tu...yummy, I suka sebab ada crunchy... Air ruby yang pink tu...bestnyaaa...

(Mash potatoes yang sungguh enak dan tiramisu strawberry... yum yum..)

(Fried chicken yang sungguh sedap dimakan panas-panas)

Saturday 16th Jan, 2010

(Dim Sum at Quality Hotel)


Next day, Saturday, husband I invited and treated all of our anak buah to come and have dim sum with us at Quality Hotel. Same group yang pegi karaoke that day except IE sebab dia kena diahroea. Husband I tempah bilik kat restaurant tu as we want more privacy. The food was nice as always and kenyang giler. Balik dari situ, both of us cari fabric untuk buat another baju melayu for my husband (currently I tengah belajar buat baju melayu lelaki) and a few cotton fabric untuk buat baju kurung for myself. I also bought a few books including buku panduan menjahit berbagai-bagai jenis pakaian. Malam, husband I ajak tengok movie but after checking through kat internet tak ada pun yang menarik beside I was so tired. So we decided to just stay at home for the night.

Sunday 17th Jan, 2010

Bangun lambat sebab Saturday night, we slept around 4am which was very late indeed. I tengok my Tor and husband I tengok tv. Tengahari dia beli lunch for both of us and then kita orang tidur balik. Malam tadi, dia tengok bola I tengok Tor CSI NY yang I DL. I missed a lot sebab I tak ada masa nak tengok.

Sekian...

Me : I'm toying with the idea nak bukak satu blog khas untuk letak gambar food... still thinking about it.

No comments: