Tuesday, January 12, 2010

Avatar


Yesterday evening husband I called me up and told me that dia dah beli two tickets to watch Avatar in 3D. Dia kata show cuma ada pukul 8.45pm. I kata no probs. Lama tak tengok wayang pun, the last time was I think The Chronicles of Narnia kot... huiii lamanya. Then I terpikir pasal farm I yang suppose to be harvest around that time. But ahh.. who cares.. I should be in control of the game not the game kan. Husband I balik dah siap-siap beli kebab sebab takut kelam kabut nak makan nanti. So around 8.10pm kita orang keluar. I told him I nak bagels untuk bawak masuk panggung. When it was time for us untuk masuk we all beli jugak pop corn/drinks.

On the way nak masuk I sempat lagi buang air kecil, tau je la pompuan kalau tak ke toilet sebelum apa-apa acara sekalipun memang tak sah. Bila nak masuk dalam panggung tu ada orang dah sediakan speck 3D untuk digunakan masa menonton. Actually it was not my first time pakai speck 3D untuk tengok wayang sebab masa makan angin kat warnerbros theme park kat Australia dulu pun ada jugak pakai tapi sekejap aje tak sampai ½ hours sebab cerita cartoon je.

Nevertheless it was a new experienced for the both of us because this was the first time that we got to watched it in the movie for like 2 ½ hours. Memang best and lively. Nasib baik penonton tak buat sial cuma yang seated belakang kita orang ada jugak sekali sekala tunjuk bagus dengan bagitau what was the name of the character even before kat wayang tu cakap. Selalunya orang yang inferiority complex and sombong bodoh aje ada attitude macam nie. Dorang nie tak sedar yang they make a fool of themself and that their true stupid colour are shown. Idiot! The best part was part yang tak funny pun ketawa macam nak giler... monkey!

So anyway, like I said it was so much fun except for the monkeys behind us. Sedih jugak tengok part part yang menyedihkan, airmata I tak la keluar cuma begenang dalam mata hehehe... Best cerita nie, walau tengkuk I tak berapa selesa sebab yela kalau tengok tv kat rumah boleh baring baring, kalau tengok wayang senget kiri kanan je la.

On the way nak balik husband I cakap, nie la birthday celebration treat dia hehehe... Happy Belated Birthday la Darling....

Me : My husband was so impressed with the movie that he couldn't stop talking about it till today... :)

6 comments:

Amylia said...

mmg best kan? i watched yg normal jer cuz if tgk 3d i pening! i wanna watch again!!

p/s : those monkies are inferiority complex.. u r so damn right!

Claudia said...

a'hah.. feels like we're being transported to another dimension je...

p/s: ituler I angin kalau tengok wayang orang bising-bising...

Anonymous said...

x leh tgk movie ni
pantang
huwaaaaa

-nakkal-

Claudia said...

nape tak boleh nakkal... apa yang pantang? takan nakkal tengah pantang bersalin hehehehe...

tok said...

plot mcm cerita hindustan...hehe

ada komen yg kata cerita ni betul2 reflect america's foreign policy. they like to go mess up other peaceful nations

Claudia said...

yup, I tengok cerita nie teringat apa yang dorang buat kat negara america latin eg. Panama because it sort of involve indigenious people, for the purpose of offcourse their resource/sumber alam yang tak ternilai which means money..

And also what they did to other countries as well...