Tuesday, May 17, 2011

Karaoke Night!


Malam tadi, me, husband, niece Aieza, Mat (Aieza’s husband) and nephew K pegi karaoke kat Red Box Pavillion. Dalam serba kepayahan dan burping yang tak habis-habis, ku gagahi jua demi cita-cita untuk menjadi penyanyi karaoke tersohor wakaka… I was hesitated to go at first because of my burping situation but since dah bagitau K one day before that and he already booked the place, so might as well I go. Beside, I was kinda sympathy with K yang sebatang kara, in a sense of dia masih tak berpacaran lagi lepas bercerai dengan bini dia dulu. He is an eligible bachelor and still looking for love (pepandai je I). Dia handsome and held a high position in his company. Every now and then he would travel around the world due to his work commitment. Wah..promote anak sedara wakaka.. Habis la kalau dia tau blog nie.. I lupa nak korek morek malam tadi whether dia ada gf baru ke tak.. tau je la auntie dorang yang busybody nih..ngeh ngeh ngeh..

So anyway, this was the first time that I went to Red Box kat Pavillion and I rasa like three times that I went karaoke in a very long time. The place was beautiful and ada buffet, sedap. Charges for one person is RM60 plus (four hours) and plus the buffet. Bilik pun not bad.


I memula segan nak nyanyi konon tapi first song terus bantai lagu Aming Sampai Hati hahaha… Tekejut la dorang, mana sangka, auntie yang nampak kebaratan ini boleh nyanyi lagu ala-ala village kan. Seterusnya jangan cerita la, bila chorus lagu Seri, dorang suruh I tarik, rock kapak ooo.. Lepas tu K bagi cabaran lagu Francessca Peter, I pun dengan serba ke tidak confident nya, rembat aje.. Lagu Yuna, pun I sapu bersih haha.. I punya suara memang sangat teruk, macam bapuk tua aje.. nak kata husky tak, nada falsetto pun lari.. wakakaka…

But I love the enthusiasm that our anak buah and sedara menantu shown. They sang their heart out without hesitation unlike me always nyanyi half way kalau tak menepati vocal I or kurang feel..hehe. Of all four of us excluding husband I yang tak nyanyi, yang tak mau nyanyi, yang tak akan nyanyi dan tak minat langsung, suara Aieza la yang paling sedap sekali. Suara dia sungguh sungguh merdu. I berani bet Siti Nurhaliza pun boleh surrender anytime. Serious, Aieza has an amazing voice. I puji not because dia anak buah I but it is so true. Not only that, people stop kat pintu kita orang and jenguk kat cermin masa dia nyanyi, that is how bloody good she is. Dalam preggy tu dia boleh tarik suara. Bagi la lagu apa semua dia boleh. Dari dulu sampai sekarang I cakap, kalau dia jadi penyanyi, I dengan suka relanya menjadi manager dia hehe.. Matila nak tempias glamour wakaka…


As for K, biasala lagu Broery, lagu Indon and rock kapak.. Tinggi ke rendah ke, dia sapu aje. And I suka sebab dia tak malu, dia selalu kata kalau suara dah sedap buat apa nyanyi kat karaoke baik jadi penyanyi betul. Sungguh positive kan? As for Mat, Aieza’s husband yang sungguh quiet itu, dalam senyap-senyap pun dia tarik lagu bukan main lagi. Nak tau tak, kita orang la yang paling kecoh agaknya kat situ sebab tiap kali abis nyanyi mesti ada acara tepuk tangan dan disusuli jeritan batin yang sangat kuat. Tak kira best ke tak tapi nak bagi semangat punya pasal. As for husband I yang kadang-kadang jadi patung cendana tu, bila I nyanyi je sibuk la puji-puji suara I, kata macam recording artist, sangat supportive. But I know, he’s living in a denial wakaka..

Despite having all this sakit-sakit perut manja, I had such a great time will all of them. I hope we will have our outing again, one of this day or night.

ciao and see you soon...

4 comments:

JM said...

humang aihh..lame tak guna perkataan ngeh3 ty.ekekeke

Cam best je karoke kat situ..RM60+ siap buffet dgn karok 4 jam..sgt berbaloi..harus tryyy..

Misty said...

JM, mmg best and berbaloi sangat.. makanan ada ketam, udang, ayam,spag, etc..steak and lambchop siap antar kat bilik. Air yang atas meja tu free kecuali air mineral.

lagu pun baru2 and in fact abis 4 jam kita org try nyanyi lagi and still boleh.. (harus red box bagi commission nih) hehehe..

JM said...

gila bestttt...nk sambut beday kt situ lahhh... ahahaha..

punye lah teruja nk p karoke kt situ sampai jm termimpi2 mlm td p karoke..ekekeke

Misty said...

a'ha samaaaa memang terpikir nak celebrate bday kat situ, tapi lambat lagi la kan bulan Oct. wah siap termimpi lagi JM, you're cute... hehehe