Monday, January 10, 2011

Birthday Buah Hati I

Today is pengarang jantung I punya birthday. So one whole day hari nie, I sibuk la nyanyi lagu happy birthday kat dia dengan berbagai-bagai versi that I can think off...(merapu). Husband I segan-segan dengar I nyanyi hehe.. And instead of me giving him a birthday present (which I did a few days ago...ala senapang biru tu..), dia pulak bagi I present, laptop sony vaio. Tekejut l. I never expect he would buy one but he did hinting kat I a few times before and tanya I colour apa yang I suka kalau dapat. During that time, I cakap tak payah beli sebab my sony vaio yang lama tu is still in good condition and setakat two or three years masih tak outdated lagi.



Anyway, bila dia bagi kat I petang tadi, I was so excited and ternganga la kejap mulut ku ini. Gembira tak terkata. I kata, buat apa la nak beli baru, buat bazir duit aje, kan I punya yang lama masih ok lagi.. tapi dalam hati I cakap..hah, bagus, buat la selalu..haha.. Dia kata, yang lama tu 16.5 inch besar and berat kalau nak bawak travelling. Yang this one only 14 inch and ringan aje.. (macam la I live the jet set life yang memerlukan I banyak travelling..padahal 90% hidup I duduk kat rumah aje..yang 10% tu ukur shopping complex) .



Lagipun dia cakap, kalau I nak bawak keluar masuk bilik senang aje...aparaa dia punya reasoning, macam la jarak dari bilik keluar tamu jauh betul, dua tiga langkah dah sampai.

So this evening, dia ajak I makan kat Chakri Palace, KLCC. Lama dah tak makan kat sini, the last time was when it was newly open. Reason tak pegi was because the food was quite expensive and rasa tak da la sedap mana, bland je... according to my tastebud la.

But because it was the birthday "boy" more of an atok...so I ikut je. Sebab kalau nak makan kat Cosy House or tempat yang selalu we all pegi (although it was way tastier than this place) but like I said since it was a special occasion so pegi jugak la kat sini.
Ini je yang we all makan. Atas tu appetizer and yang kat tepi tu, I order tom yam prawn, husband I order chicken slice with coconut gravy. Yang ikan tu, ikan masak asam. I tak makan banyak sebab pedas cili padi menusuk ke tekak I. You know la I punya perutkan extra sensitive.


Yang kat bawah nie is dessert yang both of us order. Husband I order yang ada mangga and pulut tu. I order red ruby tu. Lepas makan, jalan-jalan kejap kat KLCC and kedai semua dah nak tutup, tengok dari luar je.

So darling ;

Happy Birthday My Love, with each year I love you more and more....

Note : Malam tadi tengok AJL25, ok la..congrats to Ana Raffali although I'm not her fan but dia dah fated nak menang. But I sangat suka pembukaan by Francessca Peter and those yang previously menang and I love love the closing by Kak Pah and Ziana Zain... performance yang mantap dan suara..ahh so fantastic, marvellous.. as for yang sorang tu.. ahh..macam konsert kebudayaan pun ada and macam dia punya konsert pulak...sungguh jelak I tengok...

2 comments:

Anonymous said...

wahhh...bedei org ln, org ln plak dpt adiahhh..syoknyaaaa...vaio plak tu...

sy pon baru beli..eh, bukan sy, tp wife,.sy temankan je... aspire one acer...tp murah je la.....10 inch je ....hahahah

-nakkal-

Misty said...

nakkal, sis tak mampu nak beli hatta basikal sekalipun..hanya mengharapkan pemberian orang je...huhuhu...