Life Begins At Whatever....

Over the years, I’ve read a lot of articles or heard stories around about people were saying that men’s life begin at 40, 50, 60 etc. Macam-macam la perangai and the way men change their life or pick up a new hobby. But I didn’t see that in my husband. For your info, he was way passed his 40’s. It was like a distant memories wakaka.. and berapa tahun lagi dah boleh pencen kalau keja government. Oh silap, sebenarnya there are a lot of changes in my husband. Kalau dulu masa dating and baru-baru kahwin, it was a very rare to hear his kentut but nowadays kalau dia nak kentut dia akan letupkan sesuka hati dia. Diikuti dengan letupan-letupan serta rentenan kecil. Tak puas dengan itu dia akan kentutkan kat mulut. Konon ingat I tak tau. Lepas tu dia tersenyum penuh bangga kat I. Perubahan seterusnya, sama seperti kisah kentut kalau masa dating and baru-baru kahwin, kalau dia sendawa cepat-cepat dia cover mulut and cakap sorry. Tapi sekarang nie, kalau dia nak sendawa, dia akan bukak mulut dia seluas-luasnya and sendawa penuh exaggerate dan disusuli dengan sendawa pelsunya. Paling dia suka, bila dia minum air coke, mula la dia mengalunkan iramanya itu. Lagi I marah, lagi la dia suka.. Tapi this two things, kentut and sendawa dia cuma buat kat rumah kalau kat luar pandai pulak dia belakon sopan...eee...

Dari segi berpakaian pulak, masa dating dulu offcourse la dia bergaya sakan, al maklum nak pancing I. Tapi sekarang nie, tak ada dah nak pakai macam orang muda, selain dari bentuk badan yang tak mengizinkan, I tengok husband I pasrah dengan keadaan beliau. Apa-apa jenis baju, dia main rembat aje. Selagi baju tu tak rosak, selagi tu la dia akan pakai kalau keluar bejalan. Baju yang 10 tahun lepas pun dia pakai lagi and ada satu baju tu punya la lusuh sampai I marah tak kasi dia pakai baru la dia tak pakai. Kadang-kadang I merungut suh dia tukar kalau I rasa baju tu macam dah macam putus nyawa, dia kata tak apa masih ok lagi. I kata nanti orang ingat you pekerja kat shopping complex ke. macam la I pakai lawa-lawa padahal I lagi cincai. Selain dari itu, husband I masih lagi pakai kereta buruk kita orang tu. I selalu tanya, tak nak tukar ke, dia kata, selagi dapat jalan buat apa nak tukar, maybe in the future dia beli baru. Tapi tak ada la dia nak pakai yang sporty-sporty macam separuh orang tua yang tak sedar diri. Dia kata kalau dia nak beli, beli yang macam trak aje.. (dalam hati I tak tahan nak gelak). Dia kata real man guna truck, ye la tu.. so I nie kalau duduk sebelah jadi kelendan la..

So, I think men’s life begin at 40 ke 50 ke 60 ke yang selalu orang gembar gemburkan tak berlaku kepada semua orang lelaki. Ada yang tak terkena tempias. And I’m so glad that it didn’t happen to him. I can’t imagine kalau tiba-tiba nak naik atau beli motor berkuasa besar macam yang both of us selalu tengok kat sini. Or tetiba nak simpan rambut panjang ke or colour rambut blond ke or pakai bandana ke..ya Tuhan. Or that husband I jadi gatal kenjar nak ngorat pompuan lain ke or nak menambah bini ke, usshh...

Walau husband I snoring kuat tiap tiap malam sampai katil boleh bergegar and membuatkan I selalu terjaga, bercita-cita nak langgar mat rempit, mengelarkan semua orang kat jalan raya either penyampun atau lanun dan perasan dia sangat kuat dan boleh belasah semua lelaki kat dunia nie, dia lah cinta hati I. Ketidak sempurnaannya adalah yang sangat sempurna pada I.

Comments

Anonymous said…
real man use Hummer, ask him to buy one...hahaha

wonder if he still wears his short blue pant?

fart at public is awesome
wakakakak

-nakkal-
vagg© said…
yeah.... snoring kuat mana pun diorang tetap cinta hati kita kan sis?

ape la sangat ketidaksempurnaan dia tu nk dibandingkan dgn ketidaksempurnaan kita ni :)
Misty said…
nakkal : Hummer tu abg Horatio je la yang mampu..abg green pant nih pakai pick up je la hahaha... oh aritu sis nak stroy pasal green pant beliau.. sekali dah lama terus tak jadi..ada cerita hebat hehehe..

Vagg : betul betul vagg..kita lagi ler tak sempurnanya kalau nak banding ngan dorang ndak ndak angin puting beliung kita nih hahaha...

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku