AF8

Enough about my story pasal sakit-sakit nih..bosan eh? I yang baca pun mual.. I nak cerita pasal apa eh? oh.. nak cerita pasal AF8 yang sungguh membosankan itu. I tak tau nape la, sejak AF7 lagi I dah tak tengok dengan penuh concentration lagi, in fact diari pun rasanya the last time was during AF4 ke..after that I dah tak tengok and as for the concert hmmm... ntah la... AF dah tak ada tarikan lagi. I really want to support Norman but I’m sorry dude, I don’t know why, spark dah hilang la. I was a bit anxious to watch masa premier that day eventhough I missed the actually show, I have to watched the next day tengahari and I was so disappointed. Suara ada yang best tapi entahlah..I can’t figure it out myself. What’s wrong? Adakah pelajar itu sendiri yang terlampau berhati-hati dalam membuat persembahan? Or adakah kerana pemilihan lagu yang langsung tidak sesuai dengan suara diaorang? Or adakah kerana pentas yang dibuat sedemikian rupa, although mendekatkan kepada audience tapi nampak macam concert biasa aje..macam kurang berprestig. I prefer stage yang dulu, nampak oldfashion but pada I jarak perlu ada untuk menampakan class nya yang tersendiri. Or adakah kerana kurang keberkesanan pelajar menghayati lagu? Or adakah pakaian mereka yang kurang sesuai? Or adakah kerana semua pelajar tiada kelainan atau kelebihan antara satu sama lain... sama jeee....

Kalau I diberi pandangan or that I have a say or that I’m able to change tentang AF nih, I tau la apa yang I nak buat. I will clean up everything, either cara persembahan i.e. interaction with the audience through their performance such as make it more dramatic, with drama and all, cara nyanyian, cara dorang menghayati lagu i.e. expression on their face, pakaian juga perlu diubah, sungguh tidak menarik itu. I would change the stage, re-arrange the music, the lighting, the make up ahh... I akan brandwash pelajar-pelajar tu into believing in themselves and tak perlu ada adegan nangis-nangis and I don’t want them to have to open up to their teacher etc.. buat apa nak open old wounds or benda-benda yang memedihkan etc. We must move forward bukan nak pandang benda negative yang lepas-lepas. Kalau dorang nak curahkan perasaan or mengadu tu, it is a different story la kan. And tell them not to cry if one of them are going to leave for that week. It is not that the one who is leaving are going to die or sick or something. Hilang cuma di mata, when they all went out nanti jumpa la balik. And they must remember, bagus la yang dah tekeluar tu, chances of them being the winner are getting closer.. and stop pretending la or kata sedih la..hubungan macam adik beradik..stop cengeng-cengeng la.. Langsung tak ada semangat bersaing. Keluar air mata setitik dua tak apa la kalau dah tak tahan tapi kalau dah macam nangiskan mayat nak masuk liang lahad stop laaaa...

But what can I say, I’m just a person who wish I can do something about it. Yes, I know orang akan kata, you cakap senang. Yes cakap memang senang but I know I can do it. I believe in myself and I have the passion and the energy (yes, I still have some laa don’t laugh laugh) to make a different.

Me : Eh apa yang you merapukan nie? Of all the things that you can do or wish for in the world.. you wish that you can change the format and everything about AF.. Apa class?... I know..wakakaka...

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku