ANTM Cycle 14



(from http://bit.ly/a8LNAa)

ANTM is back with season/cycle 14 the latest one..yeaahhh.. I know, I know ramai yang menyampah kat Tyra nie termasukla hubbyku yang sekuntum itooo... Tapi I tak peduli I minat sesangat reality show nie although to tell you the truth I kinda meluat with Tyra nie punya lakonan yang sungguh overacting dibuat-buat dan tak menjadi itu.

Anyway, baru 1st episode dah macam-macam perangai “you know kaum mana” tu. I bukan racist atau nak kutuk apa but you can see for yourself dorang nie punya attitude or should I say attitude problem, is/was unbelievable. Pelik la, muka dah la ugly perangai macam kesyialan aje. Hasad dengki, nak cari gaduh, belagak, sombong, defensive, perasan lawa padahal idung macam gaung. Itu la perangai dorang. Cukup xde class. Mana-mana cerita I tengok, be it reality show ke drama ke sama je. For as long as I can remember, since dari season 1 lagi ANTM nie ada je dorang nie buat hal. Kalau tak caya tengok la yang lepas-lepas.

On 1st episode yang I tengok last Saturday (kat torrr ler where else, nak harap kat tv, semua outdated except Amazing Race and American Idol aje latest) tu during the makeover, as usual ada adegan nangis-nangis patah hati bila rambut kena cantas etc. but one scene yang sungguh memualkan I, was part one of the contestant yang Tyra kutip tah dari mana-mana (she was not casting together with the other contestants). Masa makeover tu dia tak cukur/cabut bulu ketiak. So masa Miss J, angkat tangan dia, Miss J and the other stylist terus cukur and gunting bulu ketiak dia. Then Miss J and Jay ckp this is the first time dalam history ANTM dorang cukur/cabut/gunting bulu ketiak contestant...yickss..nak muntah I. Muka pompuan tu pun nampak haggard, kecut, macam isap dadah pun ada, macam homeless pun ada. Pecaya la dorang nie kalau dari segi hygiene memang out. Harap muka je lawa, itu pun lepas kena make up and touch up!

Me : Anyway, tak sabar nak tengok next episode, lamanya nak tunggu next week.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku