Movie Mania

So this past days/weeks, I melepak nengok movie movie yang tertunggak. Reason why was because I kalau nak tengok movie ke series ke mesti kena ada feel dulu. Kalau tak ada feel memang tak jalan. Maknanya feel and mood menonton memang tremendous la sekarang nih. Ok let me start with movie yang I lama dah DL, kira save the best for last... title Julie Julia.

Julie and Julia
Wah cerita nie best la.. entertaining dari mula sampai abis. I tengok cerita nie asyik rasa lapar aje, bersemangat nak ikut project Julie nih. Cerita pasal Julie yang amat meminati Julia yang buat buku masakan. So Julie pun buat blog and challenge diri sendiri untuk masak masakan dari resepi Julia nie tiap-tiap hari selama setahun. So macam-macam la pekara terjadi and also kisah nie menceritakan bagaimana permulaan Julia nie boleh jadi chef famous and siap ada tv program masakan sendiri. And... the best part, it is a true story. Kalau korang suka masak and makan and feeling-feeling, this is a very good movie for you. I love it sooo much.

The Blind Side
Movie nie pun I dah lama DL but I couldn’t find the right time to watch until last Monday when I saw Academy Award where Sandra Bullock won the best actress for this movie. Malam tu I terus tengok. To me cerita nie biasa aje but ada moment yang touching. Kisah pasal Leigh Ann nie tolong budak Big Mike and ajak dia tinggal dengan family dia. Dia ambik Mike nie jadi anak angkat dia, encourage, bagi support dalam semua segi.. Ok la best la jugak. And again a true story.

Up In The Air
Cerita nie is different pasal consultant company nie was hired by a company yang nak buat orang. Touching pun ada and offcourse it was interesting because like I said it was so different from any movies that I watched before. Lakonan George Clooney pun best and I suka sebab cerita nie tak ada tunjuk orang lawa, handsome ke apa. Semua watak yang dipaparkan adalah mengambarkan rupa sebenar orang-orang kebanyakkan di dunia nih.

Nine Miles Down
I tak tau kisah nie pasal apa masa I mula-mula DL but cerita nie a bit horror, mystery and banyak question yang bermain-main dikepala. You don’t know who to trust or to believe. Kisah pasal this guy kira macam security police pegi menyiasat tempat scientist buat research etc kat tengah-tengah padang pasir but bila dia sampai situ dia tengok ada yang dah mati and berbagai-bagai kejadian pelik berlaku. Out of nowhere adalah pompuan seksi dan body yang sungguh menarik datang.. so bermula la kejadian aneh samada di kepala/minda dia atau betul-betul berlaku kat situ.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku