Semalam I tengok Premier “Dancing With The Stars Season 10. I start tengok dari season 3. Wow, cepatnya masa berlal u. Selain dari Season 3, Season 10 by far membariskan celebrity dari berbagai bidang (seperti biasa) but this time to me are the best, banyak perangai, kerenah dan the best opening dari mana-mana season sebelum nie. Yang menambahkan “keenakan” dancing nie issss... The ever gedik and superhot sexy Pamela Anderson, yes the big nenen. Nicole Scherzinger yes, the one yang Pussycat Doll tu hohoho... boyfriend dia Lewis Hamilton F1 racer pun datang bagi support. Shannen Doherty, bad girl of 90210 yang ori dulu pun ada, Aiden Turner (hot) tak kenal tapi famous kat soap tv in “All My Children” (tak pernah tengok pun cerita nie), Erin Andrews, college sports newscaster - tak kenal, Chad Ochochino football (American rugby) player - tak kenal, Buzz Aldrin, the first human being to ever walk the moon – boleh tahan atuk nih, Niecy Nash – comedienne – tak kenal tapi comment dia kelakar giler, Evan Lysacek – Olympic skater – tak kenal, Jake Palveka, The Bachelor, hot jugak mamat nih, Kate Gosselin yang beranak lapan sekaligus, dulu ada series dia keluar kat Astro, tapi I menyampah dengan dia sebab she is so hypocrite kat series Kate and Jon and 8 plus tu.

Masa introduction semalam and after dancing, Shannen kata dengan penuh sebak dia masuk because bapak dia minat sangat kat show nie. Bapak dia yang kat audience pun mengalirkan airmata, I yang kat rumah tiba-tiba syahdu, jatuh jugak la sebutir dua airmata cengeng ini ditambah dengan idung tersumbat lagi hehehe...I hate myself. Akak Pammy pulak alahai, gedik giler, serious, beliau sungguh gatal mengeletis, kalau pro dancer beliau tak naik “adiknya” tak tau la I. Masa belajar menarikan banyak peluk-peluk, kangkang-kangkang ala-ala macam main and then kan kejap-kejap dia peluk la, macam nak cium-cium and megeliat-geliat masa host and judges borak-borak ngan dia. I bet Damian Whitwood (pro dancer yang baru masuk kat program nie), meraong geram, tak caya? Korang tengok la sendiri..Gab apa tunggu lagi, DL ler.. kui kui kui...

Semua yang menari I tengok semalam like I said, was not bad at all. Tapikan tak patut betul la si Buzz tu masuk. Bukan I anti orang tua la sebab I pun, I mean kita semua pun akan tua jugak nanti, just a matter of time. I kata tak patut si Buzz nie masuk sebab penonton tak akan pilih dia, kesian kat pro dancer dia, berhempas pulas menari ajar dia tapi si atuk nie, stunt semacam je, segala alignment dah lari, so macam tengok puppet yang pakai string aje menari and then muka dia cuma satu dimensi aje, expresi sedih ke gelak ke cam tu gak.. sian atuk. Well, kemasukkan beliau was just for an entertainment value je. Bini dia pun ada datang tapikan muka definitely ada buat plastic surgery sebab mulut nganga susah nak tutup.

Pro Dancer
Since I minat sangat kat series nie so I tau la serba sedikit pasal pro dancer nih yang rata-rata semua I sukaaa..... (comment I nie base on my view je)

So far I tak ada favourite celebrity lagi tapi yang pasti my favourite pro dancer forever and ever is Max or Maksim Chmerkovsky. Patutnya Max nie menari dengan Pammy sure Pammy asyik kena marah or ada la ayat kelakar dari Max nanti. Muka dia serious and dia garang part mengajar nie tapikan bila dia sound kelakar je bunyi. I hope celebrity yang menari dengan dia , Erin Andrew nih, tak tekeluar awal or I meracau dalam sendu... sadiss* Max bila time mengajar sangat tegas and gaya tarian dia kasar tapi mantap. Si Derek Hough one of the pro dancer pulak asyik dapat celebrity yang sexy, cantik, mengancam and pandai menari aje. Macam not fair la..memang not fair pun. Tony Dovolani is favourite dan idaman kebanyakkan celebrity and dorang kalau boleh ndak dia jadi dance partner dorang sebab dia cool, baik hati dan pendengar yang setia. Louis Van Amstel pro dancer yang sungguh precise, movement dia sentiasa sharp dan kemas, I paling suka bila dia choreography tarian waltz...oh my God it was so beautiful. Rasa macam tengok dia menari dengan pari-pari aje. Mark Ballas, seorang yang berani mencuba pekara-pekara baru, umur pun muda, kira mamat nie is a risk taker, movement dia kadang-kadang dangerous jugak dan amat memenatkan just by looking at it. Damian Whitwood I tak kenal lagi sebab this season is he first time dia join the cast and from his accent he is definitely British.

Pro dancer pompuan yang I suka offcourse la Edtya Sliwinska, body dia sangat cantik, hot and dia pada I paling pandai sekali menari, minah nie cukup package. Kalau dia choreograph tarian salsa, huii... fantastico!, Ana Trebunskaya I suka kat dia sebab dia kelakar giler, ada je komen dia yang buat I gelak sorang-sorang, dia memang clown, Cheryl Burke, minah nie serious and a perfectionist. Garang pun garang jugak. Celebrity yang partner dengan dia memang suspen kat minah nie. Chelsie Hightower, Chelsie is one of the contestant from So You Think You Can Dance Season 4. Dia ok and since dia masih muda so macam tengok teenage menari aje. Tapi dia not bad. Ashley Costa.. I tak kenal, first time I tengok dia menari. I think dia dari DWTS season 2.

Anyway since yesterday was a premier so celebrity nie belum la kena keluar lagi but starting from next week start la sorang-sorang kena exit. Oh before I forget, this year host is Brooke Burke (Champion of DWTS Season 7) mengantikan Samantha Harris. As for the the guy still mengekalkan Tom Bergeron yang selalu keluar dengan ayat-ayat funny.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku