Busy Busy

I have been busy this past week. Banyak bende I nak share and gambar yang I nak publish tapi masa macam tak cukup aje, selain dari I yang agak kemalasan beberapa hari nih hehe.. Kelas pun dah bertukar from Tues and Thurs to Wed and Thurs, so it is quite pack. And I cuba menyiapkan dua baju dalam satu masa, iaitu, satu I buat and belajar kat kelas and satu lagi I try buat kat rumah. So memanjang la I kena siapkan dateline yang I target and set sendiri itu. Weekend aritu, I pegi Jackal kat Masjid India. Actually I ingat nak survey sebelum beli fabric kat situ. Kebetulan pulak ada sale on the first day, so husband I cakap beli aje kain untuk baju raya nanti. So I grab about 6 pieces of it plus thai silk untuk buat kurung riau yang I tengah belajar nih. Ini Siti la gives me the idea. Memula I tak nak beli but Siti kata cantik and seusai untuk buat kurung riau or pesak gantung or kurung pahang itu. Dia kirim beli bag tous macam I punya colour pink aritu. Tapi colour lain dah habis and yang tinggal colour hijau daun/pokok pisang. Since tinggal dua, I grab satu and satu I belikan dia.

Selain dari tu, I sibuk tengok wayang (nanti la I cerita perangai orang kat dalam tu macam biasa ;P), movies and series kat tor. I jugak sibuk mencari buku baru di beberapa buah kedai buku seperti Kinokuniya, Popular and ingat weekend nie nak cari buku baru kat MPH (ada discount for member) and Borders. I know, banyak lagi buku-buku I tak baca and plus yang borong masa BBWS a few months ago but nafsu membaca dan mengumpul buku ini sungguh hebat.

I masuk fb kejap-kejap aje untuk harvest and hantar gifts bebagai. And as usual fv sentiasa ada masalah yang tidak berkesudahan itu. Oh nanti la I cerita-cerita panjang sekarang nie I nak kena siap-siap for my class. I know I still have 1 1/2 hours to go but I need to choose or iron baju yang I nak pakai. Selain tu I nak kena check-check my work yang I buat masa weekend and also recheck my sewing stuff takut tertinggal. Ok ok nanti kalau dah siap I akan ambik gambar and also I akan publish kan baju yang dah siap a few weeks ago. Daaa.....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku