Minggu Sakit

Balik dari klinik Saturday tu, I makan ubat yang di beri. I rasa sebu semacam je perut I nih. Kepala pulak pening yang amat. I suruh husband I picit sambil tengok AF8 yang cukup hambar itu. I sendawa angin banyak kali, perut I cramp dan sakit yang amat. Habis AF8 I cakap dalam hati, ini tak boleh jadi, either I would restless for the whole night or better I muntahkan aje.

I pegi toilet, kumur-kumur air and I jolok sekali je tekak I terus I termuntah yang maha hebat. OMG, banyaknya keluar sampai menyembur keluar lubang toilet tuh. Habis lantai-lantai sekali. Then muntah lagi muntah lagi. Segala isi perut, mee maggi ayam (since itu je tekak I dapat masuk tadi), roti kering yang baru I makan tekeluar balik. Segala pahit mahit ubat pun keluar dengan lajunya. Basah kuyup I bermandikan peluh. I rehat kejap.

I rasa sikit lega tapi masih ada lagi yang tak kena, perut I masih sebu. I belari secepat kilat masuk toilet. Nah engkau keluar segala-gala ubatan yang tak keluar dari tadi. This time I rasa lega seratus peratus. Habis tu, I terus mandi.

Malam tu husband I mula dah nak kena flu. So next day/semalam dia pulak pegi klinik and mintak doctor tu jab dia sebab dia tak mau menyangkit kat I. Dengan penuh kepayahan dan terbongkok-bongkok dengan dibantu oleh sous chef atau nama lain assistant cook (husband I la), semalam I masak sup ayam. Memang dah jadi kebiasaan I kalau sakit-sakit nie makan sup ayam sendiri masak and gerenti sembuh dengan segera. Lepas makan I dengan husband berpeluh and badan rasa ringan. Kita orang mandi 3 4 kali sampai ke malam sebab kepanasan dan like I said berpeluh banyak. I letak extra halia. Perut I yang cramp after muntah-muntah and cir bir malam tu rasa lega sangat walaupun masa I solat zohor semalam I masih terbongkok-bongkok lagi.

Hari nie I rasa much more better tapi husband I masih “fight’ with his flu yang jadi tak jadi, jadi tak jadi tu... Husband I balik tenghari tadi for lunch and I ingat dia pegi kerja balik, ni ha dia balik semula, dia kata tak larat nak sambung kerja....

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku