Monday, March 29, 2010

Minggu Sakit

Balik dari klinik Saturday tu, I makan ubat yang di beri. I rasa sebu semacam je perut I nih. Kepala pulak pening yang amat. I suruh husband I picit sambil tengok AF8 yang cukup hambar itu. I sendawa angin banyak kali, perut I cramp dan sakit yang amat. Habis AF8 I cakap dalam hati, ini tak boleh jadi, either I would restless for the whole night or better I muntahkan aje.

I pegi toilet, kumur-kumur air and I jolok sekali je tekak I terus I termuntah yang maha hebat. OMG, banyaknya keluar sampai menyembur keluar lubang toilet tuh. Habis lantai-lantai sekali. Then muntah lagi muntah lagi. Segala isi perut, mee maggi ayam (since itu je tekak I dapat masuk tadi), roti kering yang baru I makan tekeluar balik. Segala pahit mahit ubat pun keluar dengan lajunya. Basah kuyup I bermandikan peluh. I rehat kejap.

I rasa sikit lega tapi masih ada lagi yang tak kena, perut I masih sebu. I belari secepat kilat masuk toilet. Nah engkau keluar segala-gala ubatan yang tak keluar dari tadi. This time I rasa lega seratus peratus. Habis tu, I terus mandi.

Malam tu husband I mula dah nak kena flu. So next day/semalam dia pulak pegi klinik and mintak doctor tu jab dia sebab dia tak mau menyangkit kat I. Dengan penuh kepayahan dan terbongkok-bongkok dengan dibantu oleh sous chef atau nama lain assistant cook (husband I la), semalam I masak sup ayam. Memang dah jadi kebiasaan I kalau sakit-sakit nie makan sup ayam sendiri masak and gerenti sembuh dengan segera. Lepas makan I dengan husband berpeluh and badan rasa ringan. Kita orang mandi 3 4 kali sampai ke malam sebab kepanasan dan like I said berpeluh banyak. I letak extra halia. Perut I yang cramp after muntah-muntah and cir bir malam tu rasa lega sangat walaupun masa I solat zohor semalam I masih terbongkok-bongkok lagi.

Hari nie I rasa much more better tapi husband I masih “fight’ with his flu yang jadi tak jadi, jadi tak jadi tu... Husband I balik tenghari tadi for lunch and I ingat dia pegi kerja balik, ni ha dia balik semula, dia kata tak larat nak sambung kerja....

No comments: