Friday, November 27, 2009

Aktiviti Di Hari Raya Haji

Seperti biasa every year dan pada setiap kali hari raya, tak kira hari raya aidilfitri or aidiladha, both of us akan kerumah family yang tak jauh dari rumah kita orang which is about 15 minutes drive. This year we decided to wear something casual sebab last year masa I pakai baju raya, dorang pakai t-shirt je, lagipun after that nak pegi tempat yang I have been waiting for the last two weeks. I was very very excited. So husband I suruh pakai casual je. Sampai-sampai je, tekejut I tengok dorang semua pakai baju kurung/raya except for me, husband and bini anak buah yang preggy tu. Aisaymen... segan la pulak. I pun sibuk la cakap, lepas nie nak pegi somewhere else. As usual, dorang tak kisah, see this is why I love them so much. Family I nie is very cool, always put me at ease and very understanding.

Sambil makan, berborak mesra dengan dorang. And I pun mula la mengayat kakak ipar I pasal tudung-tudung nie. I cakap I baru belajar buat tudung yang orang sekarang nie selalu pakai. Kalau dia ndak, I charge dia mahal sebab dia loaded. Dah dia pulak nak jual one drop perfume kat I ..hahaha.. Macam system barter bak kata bini anak buah husband I. Then borak panjang la both of us. Then husband I ajak keluar.... I tak sempat nak check-check one drop perfume dia tu...Nantila kalau I free I akan datang and tengok.

Then both of us pun bertolak ke tempat yang I idam-idamkan selama lebih kurang 2 minggu itu. Yessss we went to BIGBADWOLFBOOKS! (www.bigbadwolfbooks.com) from 26th November to 2nd December 2009 from 10am to 9am go go goo..... Menjual buku yang sangat sangat murah, buku baru and from a well known author. So far this is the second time this year, first time was in May 2009. In fact it was yang julung-julung kali diadakan and tak pernah diadakan before. Sampai je kat Amcorp Mall, I dah berdebar-debar sebab dah tak sabar-sabar. It was in the 3rd level. Mind you, this was the first time that I went there.

Sampai kat 3rd level tu orang dah beratur panjang, I was shocked and it was quite hot and stuffy but as usual I yang bermulut riuh nie sibuk la berborak dengan some of orang yang sama queue tu. Seronok dapat discussed dengan orang yang same the same passion as me. About 40 minutes beratur, batch kita orang pun masuk... Ahh..macam nak gila I tengok buku-buku kat situ, semua I nak kaup. Husband I siap ambik kotak yang disediakan. Nasib baik la aircond kuat, walaupun ramai orang. I tak dapat nak concentrate sangat pilih buku atau baca kat belakang sebab rambang mata. Yes, buku baru dan untuk satu-satu buku ada banyak so tak ada la berebut cuma kena cari yang elok, meaning..untuk orang yang fussy mcm I nie, I belek sampai dua tiga kali setiap penjuru dan siku buku tu. I kalau boleh tak mau walau secalit pun kekotoran atau berlipat ke apa ke... unless I xde choice.

Husband I angkut kotak dengan buku merata-rata dan kejap-kejap terlanggar I. I siap jeling and complaint lagi..hehehe sian dia. We spent our time for about 3 to 4 hours there, which was worth it. Actually, ada lagi buku I nak beli but next time la... Yang dah beli nie pun punya la banyak tak tau bila nak abis. We bought 39 books and setiap satu nie antara RM8.00 dan yang paling mahal is RM 10.00. Hardcover pun kebanyakkan RM8.00..imagine! And husband I cuma bayar RM300.00! ada discount! I can’t hardly believed it. I siap-siap agihkan for our anak buah and for Wo (my eldest sister). Oh, Wo ada called I masa on the way nak pegi situ and wish me, how sweet... I missed her sooo..much.. Tak sabar I nak visit dia nanti... but I don’t know when..

Lepas bershopping buku, we went to Mid Valley Megamall for our late lunch. Shopping tits bits i.e chocolate, crackers..huhu I know..diet I akan lari..no choice maa... Then we went to Giant Supermarket, husband I ajak pegi beli kain untuk buat short dia.. Dari hari tu lagi dia pujuk I buat short untuk dia melepak kat rumah. I dah kata I tak tau buat and belum belajar lagi tapi dia kata xpe, buat aje, dulu I pernah buat sekali and teruk giler, senget dan out! Lepas beli a few fabrics, I pun pegi la ke satu butik sebab nak tanya something. Ingatkan sekejap aje tapi lama jugak berborak dengan owner yang peramah dan helpful. Dia ndak I kerja kat butik dia dan letak baju I kat situ.. I kata I masih belajar lagi but maybe in the future. Husband I tak akan bagi I kerja walau kat mana-mana sekalipun... Tapi owner tu mintak my phone number and address.

After that, buat marketing kat Giant Supermarket, sementara tunggu husband I bayar kat counter pembayaran, sempat la jugak I berborak dengan budak jual kuih bahulu kat depan tu. I decided to beli and dia bagi I extra.. rejeki... Lepas tu balik rumah....kita orang kena buat trip angkut barangan dari kereta sebab banyak sangat....

Sekian.....

No comments: