Friday, November 20, 2009

Ayam Tambatan Ku Kecundang


(from http://bit.ly/2SCNKN)

Aritu I tengok x-factor tapi I was so heartbroken (cewah) sebab one of my ayam tambatan, Jamie Archer aka Jamie The Afro telah terkeluar...huhuhu.. It was so unexpected that he was in a bottom two with Lloyd Daniels, which was not surprise by the way but not Jamie. I siap menjerit what lagi. Then bila dia kena nyanyi for the last time to the judges, meaning singing for his life, wow what a powerful, performance and it was so fantastic unlike Llyod yang nyanyi dengan flat note nye itu. Masa host, Dermot tanya judges sapa yang patut keluar it was a deadlocked sebab biasala Louis akan pilih vote Jamie out sebab dia kan dengki kat Simon sebab 3 singer Simon tak terkeluar lagi. Cherly offcourse vote Jamie out jugak sebab Llyod is one of her singer other then Joe. Danii choose Llyod to keluar, which was a right decision.

Since it was a deadlocked, Dermot kena base dengan vote from the public. Bila nama Jamie kena announced keluar I dan abang Simon look at each other sambil membeliakkan mata. Then Simon naikkan bulu kening, I balas balik dengan mengerutkan kening dan mengelengkan kepala (pecaya la korang). Serentak dengan itu hujan lebat mulai turun bersama dengan kepiluan hati I. Kini tiada lagi kedengaran suara dan persembahan mantap Jamie setiap minggu di X-Factor, tiada lagi rambut bozo the clown nye, tiada lagi bulu dadanye yang meriah dan sama macam hero tamil filem black and white, tiada lagi jeans ketat dan kembang di bawahnye, tiada lagi mata kuyu ala ala ikan yu yang menghiasi pentas gah itu.

As for my other ayam tambatan, Danyl and Olly, I hope korang tak tekeluar di minggu yang mendatang sebab kalau korang dah tak de memang tak best dah. Nak harapkan Joe and Lloyd dua budak yang belum putus pampers tu alahai.. sungguh membosankan, sorang pelat sorang pulak suara out of tune. As for Jay and Edward, omg, gigi susu pun tak tanggal lagi, both are suck but for entertainment wise, dorang memang menghiburkan (err..did I just say that?). As for Stacy tu..hmmm.. mula-mula I suka dengar suara dia and dia punya personality yang naive-naive bila bercakap tapi lama-lama I jadi bosan tengok dia punya goofinsess (ada ke ayat nie?) tu macam bodo bodo alang pulak. Habis la I kena serang dengan peminat dia...larrriiiiiiiiiiiii..................

Back to Jamie, xpe Yang, you tak sampai final pun tak semestinya you tak famous lepas nie. Kalau album you keluar nanti, I la yang akan menjadi antara orang yang pertama mendownload lagu-lagu you kat torr... opps... kui kui kui...

No comments: