Di Kelas


(Pengeras pinggang sebelum di jahit ke pinggang)

As usual I went to my class last night. And I sungguh lega sebab kain yang I buat sendiri kat rumah and showed to Aishah betul. I made two kain and brought to the class, yang satu zip jahit kat tepi and yang satu lagi jahit zip kat belakang tapi design sama. Semangat menjahit I yang hilang semenjak dua menjak nie datang balik. Legaaa...

Then tiba la part yang paling I menyampah iaitu jahit pinggang. You know, jahit pinggang is my sworn enemy. I dah pikir dalam hati... not again, mesti tak dapat buat lagi nih. But I was so happy that finally, I paham apa yang Aishah ajar and dia explained betul-betul kat I. Jahitan pinggang I (untuk letak pengeras dan getah) tak siap lagi but I boleh nampak and rasa that it is going to be ok sebab masa start jahit pinggang tu dah ok tapi ada sikit salah on the other side of the pengeras sebab jahitan benang tak kena kat pengeras. Itu masalah kecik aje. But nevertherless I was so happy. I hope it will be continue to be ok. Sekarang I dah pikir-pikir nak belajar buat baju lain, kira macam experiment and design sendiri. I dah mula paham akan method, theory and basic yang diajar. I dah boleh bayangkan, why this has to be there and here etc.

Comments

Popular posts from this blog

Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or Egg Rolls

Kisah Mesin Ais

Kisahku dan Gigiku