Tuesday, November 24, 2009

Semalam dan Sekarang...

Petang semalam bersiap nak pegi kelas then husband I balik and told me that he was not able to buy the pre dinner for me as there was a tremendous traffic jam and he couldn’t find a parking space at KLCC. Normally, both of us or should I say me, akan makan dulu sebelum ke kelas. I ada masak tengahari tu, like I said mee kasar goreng but I wouldn’t want to eat the same meal for dinner. Kira macam menu lunch is for lunch and dinner menu lain pulak. So anyway, petang semalam he bought me a mamak rojak. I takde choice, makan aje although I tak berapa nak makan sebab, kuah kacang ada udang kering. I kan masih ada allergy lagi. Masa makan tu risau I, takut my itchness kat kaki nie jadi bertambah. Nak tak ndak, makan aje untuk alas perut.

On the way to the kelas, we stopped at a gas station sebab I nak beli roti bun untuk I makan kat kelas as I don’t like rojak mamak yang I makan tadi, although nak dekat abis jugak I belasah, yela kan alas perut. Masuk kelas, I tengok cuma ada I and Siti aje kat situ. Student lain tu ada la tapi different cikgu and in different kelas. Maknanya student Aishah is only me and Siti aje yang datang. Tak lama kemudian, husband I datang belikan burger tepi jalan. Sweetnya laki aku. Thanks dear.

Ntah macam mana facebook punya topic came up and again Siti was urging me to register. Last-last I kata ok la, wah, suka dia. Then dia cakap nak ajar I buat telekung and ask me to come to the house. Ini sudah bagus. I said yes immediately. Tapi I tak sure bila I boleh confirm nak datang rumah dia. I nie cukup malas nak datang-datang rumah orang. Tengokla macam mana nanti.

Masa borak-borak tu I bagitau dia I pegi Kamdar last Saturday and kain-kain kat situ murah, ada sale dan cantik-cantik. Terus dia and mek Ti (owner of the school, I panggil dia mek Ti skrg nie), plan nak pegi bersopping esok. I xmo la pegi sebab I dah pegi aritu then seperti biasa Siti memujuk I. Kau nie Siti pandai betul memujuk. Akhirnya I mengalah. Tapi I ada problem nak confirm dengan dia and Mek Ti sebabnya handphone I dah bengong. So puas la I memikirkan and nak mencari jalan, I tak bagitau or should I say mintak permission kat husband I boleh ke keluar dengan dorang ke tak. Husband I tak kisah kalau nak pegi but offcourse la kena tanya dia, takan nak pegi or merayap without telling or asking him first kan... Nama pun suami dan pelindung. Memula I kata kat Siti I confirm pagi esok which is today, dia kata confirm masa tu jugak, gila kau. I kata ok la I jumpa kat luar sekolah at the time that kita orang dah set.

Balik I bagitau husband I, dia kata macam mana I nak contact and reconfirm with my friends and furthermore dia pun nak contact I jugak. Risau betul dia, bini dia nak bejalan nih. Last-last dia teringat anak buah kita orang ada spare phone so dia called and went to his house to borrow the phone. And problem solved!

Oh by the way, right after I came back, I immediately went to the site and registered .....again...untuk yang ketiga kalinya. I hope I know what I’m doing this time. So much for fretting out of not wanting to “get involve” in it, in the first place.

That’s all for now and I guess I wouldn’t be able to get a quick nap beside I need to get back to my book or I might just surf around while waiting for the time that I should be ready ie., shower, breakfast, dressing up and go for my first shopping/outing without my husband for this year and I guess the last time was with Rizz, which was like a few years ago. Itu pun half way through, husband I tagged along ... Gosh, both of us, really have no social life hahaha....

2 comments:

rizz said...

hahaha...tapi kan safe la ada bro roy sis tu...dah la kita walking kt petaling street...rasa mcm ditemani bodyguard pulak...kahkah...ampun ye bro roy.....

Claudia said...

hahaha..a'hah, kat situkan rasa macam lain sikitkan..sib baik ada bodyguard ponteng kerja wakakaka...